עוגיות שוקולד ומרנג צרפתי / "כפתורי שוקולד"

איך מכינים עוגיות שוקולד מרנג צרפתי? מיקי שמו מסביר ומדריף שלב שלב במתכון מתוך "מיקי נטו"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כ – 35 עוגיות
למרנג – נשיקות:
80 גרם ( 2 יחידות) חלבונים מביצה מידה L
80 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות שטוחות) סוכר
80 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר.
לעוגיות חמאה:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם ( 1/2 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
300 גרם ( 2 כוסות+ 2 כפות) קמח מנופה
פאם בטעם חמאה
ל”הדבקת” העוגיה:
150 גרם ממרח שוקולד “השחר” עם נגיעות תפוז
אופן הכנה
הנשיקות:
1 מחממים תנור ל 110 מעלות.
2 מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת עד קצף לבן ויציב.
3 עוצרים את פעולת המיקסר, ומקפלים את אבקת הסוכר פנימה.
4 מעבירים את התערובת לשק זילוף עם הפייה שבחרתם (מומלץ: חלקה, קוטר 1 ס”מ), ומזלפים גבעות בגודל אחיד על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה
5 אופים כ- 45 דקות עד שעה, לקבלת נשיקות הנפרדות בקלות מנייר האפייה.
הבצק:
1 מעלים את חום התנור ל- 180 מעלות.
2 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר במהירות בינונית כ- 3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תמצית הווניל, המלח ומחצית מכמות הקמח וממשיכים בפעולת הערבול כ- 30 שניות נוספות. מוסיפים את יתרת הקמח ומסיימים את פעולת המיקסר.
4 מקמחים מעט את משטח העבודה, ומעבירים את התערובת הפירורית למשטח, לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכ- 30 דקות.
מעצבים ואופים:
1 חוצים את הבצק ל- 2, מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי כ- 1/2 ס”מ (חשוב שגם המערוך יהיה מקומח- על מנת שהבצק לא יידבק אליו), קורצים עיגולים בקוטר 2 ס”מ, מצפים בספריי בטעם חמאה, פאם ומסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 2 ס”מ. אופים כ- 12-15 דקות עד להזהבה.
2 מצננים את העוגיות והנשיקות היטב, ולאחר מכן מרכיבים את העוגייה.
הרכבת העוגיה:
1 מזלפים על כל עוגייה ממרח שוקולד, ומניחים מעליה מרנג- נשיקה
כפתורי מרנג צרפתי
כפתורי מרנג צרפתי

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: