קציצות וג'ילבנה של שמחה גואטה

שמחה גואטה מכניסה אתכם למטבח המשפחתי והאישי שלה. הפעם שמחה מכינה קציצות וג'ילבנה – קציצות בשר ברוטב עם אפונה

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1/2 קילו בשר טחון
1 בצל לבן גדול+ 2 בצלים לסיר עצמו
1 שקית כוסברה
2 ביצים
פירורי לחם
פרוסת לחם של פעם רטובה
1 כרפס עם העלים והמקלות
1.5 קופסאות אפונה
פפריקה
כורכום
ראס אל חנות
כמון
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 למעבד מזון מכניסים בצל וכוסברה וטוחנים, מוסיפים את פרוסות הלחם שהושרו במים לאחר שסחטנו אותם ומפעילים עוד מספר פולסים
2 מוציאים לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים.
3 בסיר רחב ושטוח סיר שמים שמן ומחממים. מסיפים שני בצלים חתוכים לרצועות.
4 מוסיפים את כל התבלינים ופותחים בשמן עד להזהבה.
5 מוסיפים את הכרפס החתוך ואת העלים יחד עם מעט כוסברה ונערבב היטב ואז מכניסים את הג׳לבנה/האפונה לסיר.
6 מוסיפים מים חמים בחצי גובה הסיר ומביאים לרתיחה, רק אז לכדרר יפה את הקציצות פנימה לסיר
7 לאחר שסיימנו עם הקציצות נפזר מעל עוד כרפס ונבשל עד לצמצום הנוזלים
8 מומלץ להגיש עם לחם פרנה או אורז
קציצות בשר ואפונה
קציצות וג'ילבנה. צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות