כדורי בשר עסיסיים ברוטב אפונה, גזר ותפוחי אדמה של רון יוחננוב
מתכון קלאסי וטעים לקציצות בשר ברוטב אפונה שהילדים אוהבים!
זמן הכנה
5 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקציצות:
200 גרם בשר בקר טרי טחון
300 גרם בשר פרגיות טרי טחון
1 בצל גדול מגורד או קצוץ דק
2 ביצים
1 תפו"א אדמה או קישוא מגורדים.
3 פרוסות לחם רטובות ומרוסקות או חצי כוס פירורי לחם לא מתובלים.
חופן פטרוזיליה / כוסברה קצוצה דק
מלח / פלפל שחור
לרוטב:
5 כפות שמן צמחי
1 בצל קצוץ דק
2 קופסאות שימורים של אפונה עדינה
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות
2-3 מקלות סלרי
6-8 שיני שום
כף גדושה פפריקה אדומה
100 גרם רסק 100% עגבניות
כף סילאן
מעט כמון (לא חובה)
3 כוסות מים (ייתכן ותצטרכו יותר בהמשך)
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה
1 בקערה, שמים את בשר הבקר והפרגית הטחון
2 מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מגלגלים לקציצות.
4 מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הקציצות עד הזהבה. מוסיפים את הבצל, השום, תפוחי האדמה והסלרי לאחר שקצצנו ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים את הפפריקה והרסק ומקפיצים מעט. מוסיפים תיבול ומאזנים עם סילאן, מבשלים את הרוטב עד לרתיחה
5 לאחר מכן מוסיפים את הקציצות, מורידים ללהבה בינונית ומבשלים עוד כחצי שעה.
6 לאחר מכן מוסיפים את הקציצות, מורידים ללהבה בינונית ומבשלים עוד כחצי שעה.
7 מגישים חם עם על אורז לבן ומלא מלא רוטב