תבשיל בשר לחי של אביב משה

מתכון לתבשיל בשר לחי עם ירקות שורש צבעוניים. מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 קג' בשר ראש/לחי
1 כף פפריקה
1 כפית כורכום
5 עלי דפנה
1 כף פלפל אנגלי
3 גזרים צבעוניים
2 קולורבי
1 שורש פטרוזיליה
2 תפוחי אדמה
6-8 שיני שום שלמות
4-5 כוסות מים
לרוטב:
6-8 שיני שום שלמות
2 כפות אריסה ביתית
4 פלפל יבש מתוק
1 פלפל צ'ילי גרוס
1 פלפל צ'ילי טרי
פלפל אנגלי
שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כפית כמון
מלח לפי הטעם
1.5 כוסות ממי בישול הבשר
1 צרור כוסברה
אופן הכנה
1 שמים בסיר בשר לחי, מים וכל מרכיבי המנה. מבשלים עד לבישול של כ-80% (40 דק'). מצננים וחותכים את הירקות לקוביות בינוניות ושומרים את הנוזל לאחר סינון.
2 למחבת מוסיפים שמן זית, מטגנים את שיני השום עם אריסה.
3 מוסיפים את הבשר והירקות המבושלים, הפלפלים, התבלינים ומכסים בנוזל הבשר (רק עד 1 סמ' מעל הבשר)
4 מפזרים מעל כוסברה בנדיבות. ולבשל על אש בינונית עד להתרככות מלאה של הבשר.
תבשיל בשר לחי
צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות