תבשיל בשר עם ירקות שורש, ערמונים ופירות יבשים ברוטב מתקתק

אם חיפשתם מנה עיקרית משביעה, טעימה ומרשימה, כזו שתוכלו להכין בקלות ובמהירות- להכניס לתנור שיעשה קסמים. ואז לפתוח את התנור, לשלוף את הסיר ורק – להניח אותו במרכז השולחן ולשמוע את כולם אומרים – "וואו!" המתכון הזה הוא ב ד י ו ק בשבילכם!

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1-1.2 קילו בשר אונטריב חתוך לקוביות גדולות
2 בצל סגול קלוף קצוץ
1 בצל לבן קלוף קצוץ
1 כרישה פרוסה לעיגולים
4 גזרים קלופים חתוכים למקלות
4 שיני שום קלופות שלמות
2 חבילות ערמונים בוואקום
1 תפוז בקליפתו
2 ענפי רוזמרין טרי
אפשרות – פירות יבשים (חופן משמשים מיובשים ו2-3 תמרים קצוצים גס)
לרוטב:
1/2 כוס יין אדום
חצי כוס מים
רבע כוס חומץ בלסמי
4 כפות סילאן
1 כף סויה
4 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מעט שמן לטיגון
אופן הכנה
1 חותכים את הירקות – את הגזרים למקלות, את הבצלים לקוביות קטנות, את הפרסה לעיגולים בעובי 2 סנטימטר (רק החלק הלבן), את התפוז פורסים בקליפתו לפרוסות של רבעים, את הפירות היבשים לקוביות
2 במקביל, מחממים את התנור על 220 מעלות (גוף חימום עליון + תחתון)
3 בסוטאז' רחב (רצוי כזה שיכול להיכנס לתנור) מחממים על להבה גבוהה מעט שמן לטיגון, צורבים את קוביות הבשר מכל הצדדים כ-5 דקות להשחמה קלה ומוציאים הצידה. מוסיפים את השום, הבצלים והכרישה ומטגנים כ-5 דקות להשחמה, מערבבים מידי פעם. מוסיפים את הירקות (למעט התפוז, הערמונים והפירות היבשים) ומקפיצים על אש גבוהה כ-5 דקות. מחזירים את הבשר ומוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים קלות ומכסים. מוסיפים פנימה את הערמונים, התפוז, הפירות היבשים וענפי הרוזמרין ומכבים את האש.
4 מכסים את הסוטאז ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220-225 מעלות ל-30 דקות
5 מוציאים, מקשטים בעלי רוזמרין טריים ופרוסות תפוז טריות ומגישים למרכז השולחן (בתוך כלי הבישול) לצד אורז לבן
טיפים של AEG:
1 *טיפ AEG – לוחצים על כפתור הטמפרטורה לחיצה ארוכה לחימום מהיר
2 *טיפ AEG – באירוח ניתן להכין את התבשיל מראש (ביום האירוח עצמו) ולפני הגשה רק להכניס אותו לחימום (עד 150 מעלות) כשהוא מכוסה כך שלא יתייבש.
3 אחסון – את מה שנשאר (אם נשאר) ניתן לשמור בכלי סגור במקרר עד 4 ימים ולחמם לפני הגשה

לעוד פרטים על מוצרי AEG לחצו כאן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות