לחם בשר של אביב משה
מתכון ללחם בשר, תבשיל בשרי שמוגש בתוך לחם הום-מייד. מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
1 ק"ג קמח
4 כפות סוכר
1/2 כוס שמן חמניות
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
לבשר:
1.5 קג' בריסקט עגלה
2 עלי דפנה
פלפל אנגלי שלם
1 ק"ג בשר טלה טחון מעורב עם בקר טחון
5 בצלים לבנים פרוסים לרצועות
ראס אל חנות
קינמון
פלפל שחור
מלח
100 גרם צנובר קלוי
1 ענף רוזמרין
אופן הכנה
לבצק:
1 לשים את כל המרכיבים במיקסר, ללוש במשך 10 דקות, להניח בצד ולהתפיח במשך שעה עד שעה וחצי.
לבשר:
1 מבשלים את הבריסקט בתבנית עם פלפל אנגלי ועלי דפנה למשך 5 שעות. להניח להתקרר. לפרק ולקצוץ.
2 מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר טחון ומטגנים. מוסיפים את הבריסקט הקצוץ, מוסיפים תבלינים, מוסיפים צנוברים. מצננים את המילוי.
הרכבת המנה:
1 מחלקים את הבצק לכדורים, פותחים באמצעות מערוך, ממלאים בבשר וסוגרים.
2 מניחים בתבנית עגולה שלושה כדורים מברישים בביצה
3 מניחים להתפחה נוספת, מכניסים לתנור אפייה שחומם מראש חום 180.
4 לאחר שהמאפה יוצא להוסיף ענף רוזמרין להגשה.
בהכנת הבצק לא כתוב כמה מים יש להוסיף
דפי says:
כוס מים
כוס מים
rotem says: