בריסקט ברוטב מתקתק של עדן הראל

עדן ועודד מקבלים את השבת עם מתכונים לארוחת שישי ביתית,טעימה וקלה להכנה להכנה שיהפכו את שולחן שישי לחגיגה אמיתית. הפעם הם מכינים נתח בשר בריסקט במעשנה ברוטב מתוק שכל המשפחה אוהבת

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
5 שעות
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

נתח בריסקט שלם (חזה עגלה)
5 שיני שום
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
2 כפות פפריקה מעושנת
מעט צ'ילי
חצי כוס שמן זית
¾ כוס סילאן
2 כפות מלח גס
2 כפות פלפל שחור
כף סוכר
חצי כוס יין אדום
אופן הכנה
1 מחממים את המעשנה מראש ל 50 מעלות לפחות
2 לוקחים נתח בריסקט שלם בטמפרטורת החדר, מלטפים אותו בפלפל שחור, מלח גס ושום כתוש בכמות שווה
3 הנתח נכנס למעשנה ל 3 שעות ראשונות. לא לעבור 110 מעלות.
4 בודקים עם מד טמפרטורה את הנתח שלנו, כשהוא בטמפרטורה פנימית של 65 מעלות מוציאים, עוטפים בנייר קצבים, על מנת שלא יתייבש ומחזירים חזרה לעוד כ 3-4 שעות במעשנה.
5 בודקים שוב עם מד טמפרטורה שהנתח שלנו הגיע לטמפרטורה פנימית של 90 מעלות.
6 בינתיים נכין את הרוטב – במחבת, שמים כחצי כוס שמן זית ומוסיפים את שאר התבלינים:2 כפות גדושות של מלח גס אטלנטי, 2 כפות גדושות של פלפל שחור גרוס, ושתי כפות פפריקה מעושנת ככה נפתח את הטעמים של התבלינים. נוסיף את ¾ כוס סילאן, כף סוכר וחצי כוס יין אדום. מערבבים עד שהסילאן מתקרמל והרוטב שלנו ומוכן.
7 חותכים עם הידיים שופכים את הרוטב מעל או טובלים ברוטב בצד. ומגישים.
בריסקט ברוטב מתקתק
צילום שניר גואטה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות