תבשיל בשר לחי בשום לימון וזיתים של אביב משה
מתכון לתבשיל בשר לחי בשום לימון וזיתים מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 קג' בשר לחי/ראש
1 קולורבי
1 שורש סלרי
3 גזרים צבעוניים
2 בצלים
לרוטב:
1 קג' זיתים סורים מבוקעים ללא חרצנים חלוטים ומסוננים
20 שיני שום פרוסות
2 גבעולי סלרי פרוסים
1 גזר פרוס לטבעות
מיץ לימון מ-2 לימונים (2-3 כפות)
2 כוסות ממי הבישול של הבשר ששמרנו
תבלינים: כורכום, כמון ומלח
לפיזור מעל בהגשה:
כוסברה קצוצה
פטרוזיליה קצוצה
גפרורי שקדים קלויים
סלייסים של פלפל צ'ילי טרי
2 עלי סלרי קצוצים
אופן הכנה
לדג:
1 מניחים את הזיתים בסיר עם מים וחולטים במים רותחים כדי להוציא מרירות. מסננים ומניחים בצד
2 בסיר שמים בשר לחי וירקות, מוסיפים מים עד לגובה המרכיבים ומבשלים כשעה עד שהבשר רך מאוד. מצננים וחותכים לפרוסות בעובי סמ'. (שומרים את מי הבישול)
3 בסיר רחב, מוסיפים שמן זית ואת שיני השום. מטגנים קלות כדי לפתוח טעמים, מוסיפים את הירקות, קוביות הבשר והזיתים. מוסיפים מנוזלי הבישול ומבשלים על חום בינוני כ-40 דק'.
4 לפני ההגשה מניחים בקערה את כל הירוקים, מוסיפים לימון ומלח ומערבבים היטב
5 מגישים עם תעורבת הירוקים מלמעלה