תבשיל קציצות בשר בקר, סלק ובמיה

סיר קציצות בשר בקר, קוביות סלק ובמיה ברוטב עגבניות חמוץ מתוק

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לרוטב:
6 כפות שמן זית
6 כפות שמן זית 500 גרם במיה קפואה
4 שיני שום, קלופות ופרוסות
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות ליקופן טבעי יכין
3 כפות חומץ 5% יכין
2 כפות סוכר
2 פחיות (800 גרם) פולפה עגבניות טבעית יכין
1 פחית (550 גרם) קוביות סלק יכין, מסוננות
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
1 כוס (240 גרם) מים רותחים
המרכיבים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון טרי
3 פרוסות לחם, מושרות 2 דקות במים וסחוטות
1 ביצה
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
3 שיני שום, קלופות כתושות
1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
מלח ופלפל שחור גרוס, לתיבול לפי הטעם
אופן הכנה
1 מחממים 3 כפות שמן זית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים במיה (אין צורך להפשיר) ומטגנים מעל להבה גבוהה 5 דקות, עד שהבמיה מזהיבה מעט. מעבירים לקערה ושומרים בצד
2 מחממים באותו הסיר עוד 3 כפות שמן זית, מוסיפים פרוסות שום ומטגנים חצי דקה. מוסיפים רסק עגבניות, חומץ וסוכר ומטגנים דקה. מוסיפים פולפה עגבניות, קוביות סלק מסוננות, פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית 15 דקות
3 מעבירים לקערה את כל מרכיבי הקציצות, מערבבים ולשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מרטיבים את כפות הידיים ומגלגלים מהתערובת קציצות הדוקות ואחידות, בגודל כדור פינג פונג
4 מניחים את הקציצות בסיר עם הרוטב, מחזירים לסיר את הבמיה, מוסיפים במידת הצורך מעט מים רותחים עד כדי גובה הקציצות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות או עד שהקציצות מבושלות. טועמים ומתקנים תיבול
5 מגישים חם עם אורז, קוסקוס או פירה. לפני ההגשה, אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה

בשיתוף יכין

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות