קציצות הודו בקארי של עומר מילר ומיכל אנסקי
הודו זה (כמעט) כאן: עומר מילר ומיכל אנסקי במתכון מושלם לקציצות הודו בקארי שאתם חייבים לנסות. מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקציצות
1/2 ק”ג בשר הודו טחון
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית גראם מסאלה
מלח, פלפל שחור
לתבשיל
1 ליטר ציר עוף רותח
2 בצלים לבנים קצוצים דק
5-4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים לאורכם
2 כוסות אפונת גינה (רצוי קטנה)
1/4 כוס שמן תירס
4 כפות גדושות רסק עגבניות
1/2 כפית ג’ינג’ר
1/2 פלפל אדום חריף
1 כף גדושה אבקת קארי
1 כף שום כתוש
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית קינמון
1 כפית פלפל שחור טחון
1 מקל קינמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
5-4 עלי דפנה
מעט סוכר
מלח
אופן הכנה
1 מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות.
2 יוצקים שמן לסיר רחב עד לכיסוי טוב של התחתית ומטגנים את הבצל בשמן עד שהוא הופך שקוף.
3 מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב.
4 מוסיפים כליטר ציר עוף רותח, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות.
5 מוסיפים בזהירות את הקציצות, ממשיכים לבשל על להבה בינונית 10 דקות נוספות.
6 מוסיפים את תפוחי האדמה (במידה וחסר אפשר להוסיף עוד מעט ציר) ומבשלים על להבה בינונית עם מכסה מעט פתוח כ-30 דקות עד לריכוך תפוחי האדמה.
7 מוסיפים את האפונה ומבשלים 10 דקות נוספות.
![קציצות הודו בקארי עומר מילר](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2021/08/09183421/%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%95%D7%93%D7%95-%D7%A2%D7%95%D7%9E%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%A8-1024x576.jpg)