מתכון למסאחן של נוף עתאמנה

מתכון לכרעי עוף שנצרבים, מוזהבים, מטוגנים ומתבשלים עד שלמות עם בצל, שמן זית, קינמון, סומאק, דפנה ועוד שלל תבלינים. בפחות משעתיים יש לכם את הכי טוב שעוף יכול להציע

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
90 דק'
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

5 כרעי עוף
7 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים דק
חצי ליטר שמן זית
3 יח' ציפורן שלם
12 יח' פלפל אנגלי
4 תרמילי הל
1 כוכב אניס
1 מקל קינמון
3 עלי דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס
כף סומאק
לסלט:
רבע כוס שקדים קלויים (גפרורים או שבבים)
רבע כוס עלי כוסברה
רבע כוס עלי פטרוזיליה
רבע כוס עלי נענע
לימון אחד
מלח
להגשה:
לאפה או פיתת שראק
אופן הכנה
1 מחממים סיר קטן על להבה גבוהה. שמים בפנים את כרעי העוף וצורבים היטב עד להזהבה יפה משני הצדדים, בערך 3-4 דקות מכל צד.
2 מוציאים לצלחת, מוסיפים את הבצלים לסיר ומטגנים אותם בשומן שהגיר העוף לסיר עד שהבצל מתרכך מעט.
3 מחזירים פנימה את הכרעיים המוזהבות (עם הנוזלים שהגירו) , ומוסיפים פנימה התבלינים השלמים.
4 מוסיפים שמן זית בנדיבות רבה, כמעט עד כיסוי, ומביאים לרתיחה מכוסה.
5 מנמיכים את הלהבה לחום הנמוך ביותר ומבשלים מכוסה כשעה ורבע או שעה וחצי.
6 מסננים את הבצל ומעבירים לקערה (מוודאים שלא הסתננו איתו תבלינים שלמים).
7 לוקחים את הכרעיים המבושלות ומפרקים אותן לפיסות בשר גדולות, ושמים ביחד עם הבצל.
8 מוסיפים לקערה את הסומאק וטועמים על מנת לתקן תיבול.
הכנת הסלט:
1 מערבבים את עשבי התיבול יחד עם השקדים ומיץ הלימון ומתבלים במלח.
להרכבת המנה:
1 שמים את הלאפה מעליה את העוף המפורק יחד עם הבצלים וקצת משמן הזית של הבישול ומעל מניחים גבעת סלט עשבים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות