אוזני המן במילוי מרציפן שקדים של שני סנדרס

מתכון לאוזני המן במילוי קרם שקדים, מרציפן, של הבלוגרית שני סנדרס

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למרציפן:
350 גרם שקדים טבעים
150 גרם סוכר
1 כפית תמצית שקדים
1 חלבון
כמה טיפות מיץ לימון (לא חובה)
לבצק אוזני המן:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
1 כפית תמצית שקדים
1/4 כפית מלח
1 כף גרידת לימון
2 כוסות (280 גרם) קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
אופן הכנה
להכנת המרציפן:
1 משרים את השקדים 5 דקות במים רותחים. משאירים אותם במים ומקלפים אותם אחד אחד. את השקדים הקלופים מניחים בכלי נפרד. אם הקליפה עקשנית מחליפים למים רותחים חדשים וממתינים עוד כמה דקות.
2 כדי לטחון את השקדים אני משתמשת בבלנדר ויטמיקס שטוחן ממש דק, אפשר להשתמש גם במעבד מזון, המרקם יהיה פחות חלק אך עדין טעים מאד. טוחנים את השקדים הקלופים והסוכר. עוצרים ומגרדים מדפנות הכלי את עיסת השקדים שנדבקת לצדדים וממשיכים לטחון היטב.
3 מוסיפים את החלבון ותמצית השקדים (ומיץ לימון אם רוצים) וטוחנים למרקם חלק. מוציאים את המרציפן מהבלנדר ועוטפים בניילון ניצמד עד השימוש. אפשר לשמור במקרר.
להכנת בצק אוזני המן:
1 בקערת מיקסר שמים את החמאה, אבקת הסוכר, החלמון, תמצית השקדים, המלח וגרידת הלימון ומערבלים בעזרת וו גיטרה במהירות בינונית/גבוהה (אפשר בעזרת וו הקצפה).
2 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות איטית רק עד שנוצר בצק.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים אותו לפיתה ומקררים שעה במקרר.
4 מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. יוצרים מהמרציפן כדורים בגודל זיתים גדולים.
5 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, אם הוא התקשה מידי בזמן הקירור וקשה לרדד אותו, נותנים לו כמה דקות להתרכך בטמפרטורת החדר ואז מרדדים אותו. קורצים עיגולים בעזרת חתכן או כוס. מניחים במרכז כל עיגול כדור מרציפן, סוגרים לצורת אוזן המן ומהדקים.
6 מסדרים על התבנית ואופים למשך 14 דקות או עד הזהבה. מצננים ולני שמגישים.

לבלוג של שני סנדרס לחצו כאן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות