מריטוצו של ליאור משיח

מתכון למריטוצו – הלחמניה המתוקה מאיטליה שמפוצצת בקרם וניל ונראית מיליון דולר (וגם טעימה בטירוף). מתוך לוהט במטבח עם ליאורוש

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

12 יחידות מריטוצו:
60 מ"ל מים
3 ביצים גדולות
9 גר' שמרים יבשים
330 גר' קמח לבן / קמח לחם
30 גר' אבקת חלב (ניתן לקנות בחנויות המתמחות באפייה או להשמיט)
35 גר' סוכר לבן
8 גר' מלח דק
140 גר' חמאה בטמפ' החדר
1 ביצה טרופה להברשה
לקרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' מסקרפונה
70 גר' אבקת סוכר
מחית וניל
להגשה:
אבקת סוכר

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 במיקסר עם וו לישה או בלישה ידנית, מערבבים את כל המרכיבים לבצק חוץ מהחמאה.
2 לשים כ-5-7 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד, ולפתח רשת גלוטן.
3 הבצק יראה מאוד דביק וזה בסדר.
4 מוסיפים את החמאה ולשים עד שהיא נטמעת לחלוטין.
5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים, ומעבירים למקרר לשעתיים עד לילה.
6 התפיחה האיטית במקרר גם תהפוך את הבצק לנוח יותר לעבודה.
7 לאחר התפיחה במקרר, מעבירים את הבצק למשטח משומן קלות.
8 מחלקים אותו ל-12 חתיכות שוות במשקל 60-65 גר'.
9 מכדררים כל חתיכת בצק.
10 מעבירים את כדורי הבצק למגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומשומן.
11 מניחים לכדורי הבצק לתפוח בטמפ' החדר כשעתיים.
12 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
13 מברישים את כדורי הבצק בשכבה דקה של ביצה טרופה.
14 אופים כ-10-15 דקות עד שהכדורים שחומים מאוד.
15 מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר לחלוטין לפני שממלאים אותם.
16 בינתיים מכינים את המילוי: מקציפים שמנת מתוקה עם מסקרפונה, וניל ואבקת סוכר עד למקרם יציב מאוד.
17 הרכבת המריטוצו: לאחר שהלחמניות התקררו לחלוטין, בעזרת סכין חדה, חורצים חיתוך במרכז כל לחמניה, כמעט עד הסוף אבל לא. הלחמניות עדיין צריכות להיות מחוברות, אבל עם שסע.
18 בעזרת כפית, פותחים את השסע בכל לחמניה וממלאים בקרם.
19 לאחר המילוי, עוברים עם חלקה הקהה של סכין כדי לשטח את הקרם, כך שיהיה באותו קו עם שסע הלחמניה.
20 חוזרים על הפעולה עם כל הלחמניות ומעבירים לצלחת הגשה.
21 בוזקים על כל המריטוצו אבקת סוכר.
מריטוצו
אם למיליון דולר היה טעם – זה היה הטעם שלו. מריטוצו של ליאור משיח. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות