מריצוטי – לחמניות איטלקיות מתוקות ממולאות בקרם
מתכון למריצוטי איטלקי, לחמניות או סופגניות מתוקות ממולאות בקצפת עשירה ומתוקה. הן גם נראות כמו חלום וגם טעימות כמו חלום איטלקי
זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית דבש
3 כוסות קמח מנופה
1 כוס חלב פושר
1⁄3 כוס קמח לחם
1⁄3 כוס סוכר
1⁄2 כפית מלח
5 כפות חמאה מרוככת
2 כפות שמן זית ועוד במידת הצורך
3 ביצים
2 כפיות גרידת תפוז או לימון
לסירופ סוכר והקרם:
3 כפות סוכר
3-4 כפות מים
שמנת מתוקה להקצפה (לפחות 32%)
2 כפות סוכר (או 3 כפות אבקת סוכר)
אבקת סוכר לקישוט
אופציונלי להגשה: מחית פיסטוק ופיסטוקים קצוצים
אופן הכנה
1 מניחים בקערת המיקסר חלב פושר, שמרים ודבש ומקציפים
2 מניחים את הקערה בצד ל 10 דקות
3 מוסיפים לקערה חצי כוס קמח
4 מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח ונותנים לתערובת לתפוח במשך 20 דקות
5 מכניסים לקערה קמח, קמח הלחם, הסוכר והמלח ומערבלים במיקסר על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד
6 מוסיפים לתערובת את הקמח והשמרים ששמנו בצד, את הביצים וגרידת התפוז ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק
7 מוסיפים את החמאה כל פעם כף ומערבבים עד לקבלת בצק חלק
8 מעלים למהירות בינונית ומזלפים את שמן הזית לאט עד להטמעה מלאה
9 מערבבים במהירות בינונית עד שהבצק הופך חלק, מעט דביק ואלסטי
10 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים אותו בניילון נצמד או במגבת מטבח. מניחים להתפחה של 1-1/2 שעה בטמפרטורת החדר. הוא אמור להכפיל את נפחו
11 מניחים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-10 מנות בגודל זהה עם סכין
12 מגלגלים כל חלק לכדור בעזרת כף היד. מרדדים כל כדור ויוצרים כדור שנראה מעט כמו אליפסה, לא כדור עגול לגמרי
13 מניחים את הלחמניות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 2 ס"מ אחת מהשנייה
14 מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת לכ-40 דקות שיכפילו את גודלם
15 מחממים תנור על 180 מעלות
16 מכניסים את הלחמניות לתנור ואופים את הלחמניות ומסובבים את המגש באמצע האפייה כדי להבטיח שהלחמניות יהיו זהובות. בין 15-18 דקות
17 בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים על סיר קטן סוכר ומים עד להמסה ומניחים לצינון
18 מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה (שכשהופכים את הקערה הקצפת לא זזה)
19 מברישים את הלחמניות כשהן יוצאות מהתנור, ויוצרים עם סכין חתך באמצע הלחמניה
20 עם שקית זילוף ממלאים את הלחמניות בקצפת ובעזרת מרית מיישרים את הקצפת למראה מריטוצי אופייני ואסתטי
21 בוזקים אבקת סוכר מלמעלה ומגישים באהבה!
22 אופציה נוסת לשידרוג: מכניסים לשקית זילוף מחית פיסטוק ומזלפים מלמעלה, בוזקים פיסטוקים קצוצים ומגישים