עלי מנגולד ממולאים של שמחה גואטה

שמחה גואטה מכניסה אתכם למטבח המשפחתי והאישי שלה. הפעם שמחה מכינה עלי מנגולד ממולאים בבקר ברוטב לימוני

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 חב' עלי מנגולד
1 בצל לבן
1 בצל סגול גדול
1 צרור כוסברה
1 כרפס
3 כפות פרורי לחם
2 ביצים
2 לימונים
תבלינים: כורכום, פפריקה, פלפל, מלח, ראס אל חנות, אבקת שום, פלפל גרוס
לעיסה של הקציצה:
1/2 קילו בשר טחון
1/2 קילו עוף טחון
1 בצל לבן גדול
1 צרור כוסברה
1 ביצה
2 כפות פרורי לחם
1/4 כפית כורכום מלח
1/4 כפית פלפל
1/2 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס מים רותחים
מלח
אופן הכנה
1 מכניסים את הבצל והכוסברה לקוצץ וטוחנים. מעבירים לקערה מוסיפים תבלינים, ביצה, פירורי לחם ומוסיפים את הבשרים ומערבבים.
2 מעלי המנגולד מוציאים את הליבה של העלה, מוציאים אבל לא זורקים (נשתמש בזה לרוטב)
3 עוטפים את הקציצה בעלי מנגולד מגלגלים וסוגרים יפה, אין צורך לסגור בצדדים הביצה מדביקה את העלה.
4 בסיר מטגנים את הבצל הסגול והלבן מוסיפים את הליבה מעלי המנגולד הכרפס הכוסברה והתבלינים וגם מים רותחים
5 מסדרים את הממולאים בסיר יפה, ומהבשר שנישאר מכדררים קציצות
6 מוסיפים מעל כוסברה, מים וסוגרים את הסיר עד שהנוזלים מצטמצמים
עלי מנגולד ממולאים. צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות