מתכון למעמולים מושלמים של נוף עתמאנה

מתכון למעמולים מושלמים במילוי תמרים, אחת המאפים המתוקים האהובים והמוכרים בישראל עכשיו אצלכם בתנור. זה הכי טעים כשזה חם

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
8 שעות
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם סולת
300 גרם חמאה
170 גרם קמח
2 כפות סוכר
1 כף מחלב
8 גרגירי מיסטקה
3\2 כוס חלב
קילו תמרים מזן מג'הול מגולענים
כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
50 גרם חמאה רכה
להגשה: אבקת סוכר
אופן הכנה
1 ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם הסולת היטב, מכסים את הקערה ומניחים בצד למשך 8 שעות בטמפרטורת החדר.
2 מגלענים את התמרים ומוסיפים להם את הקינמון ואגוז המוסקט והחמאה הרכה ולשים בידיים לקבלת בצק תמרים. מחלקים לכדורים קטנים כ15 גרם.
3 לוקחים את הסולת שהושרתה עם החמאה ומוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים
4 מוסיפים את המחלב ואת גרגירי המיסטקה הטחונים והסוכר ושוב מערבבים היטב.
5 מוסיפים את החלב בהדרגה תוך ערבוב עם הידיים (לא לישה) עד שכל החלב נטמע ונספג בבצק.
6 שמים את הבצק בצד ל5-10 דקות מנוחה.
7 מתחילים למלא את הבצק, קורצים כדור בגודל כ16 גרם בצק מועכים בידיים ומניחים כדור תמרים במרכז וסוגרים, מכדררים בידיים לקבלת כדור חלק, מכאן ניתן לצבוט בעזרת צובטן או להשתמש בתבניות עץ ייעודיות ליצירת קישוט ודוגמה על המעמול.
8 סדרים את העוגיות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל250 מעלות למשך 7-9 דקות.
9 העוגיה עצמה נשארת לבנה ורק התחתית מזהיבה, ניתן להרים אחת בזהירות עם מזלג ולבדוק אם התחתית הזהיבה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות