עוגיות מקרוד – עוגיות תמרים מטוגנות
מתכון לעוגיות מקרוד או עוגיות מקרוט, עוגיות מבצק סולת וממרח תמרים מטוגנות בשמן עמוק וטעימות ברמה לא הגיונית
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/11/30161722/AdobeStock_453476755.jpg)
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/2 1 כוסות סולת
1 כוס קמח
1/3 כוס שמן
1 כוס מים
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 1 ליטר שמן לטיגון
למילוי:
500 גרם תמרים ללא גלעינים (או ממרח תמרים)
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
גרידה ומיץ מ-1/2 לימון
2-3 טיפות מי ורדים (לא חובה, מי שאוהב)
אופן הכנה
לבצק:
1 מכניסים לקערה את כל חומרי הבצק ומערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה
2 מכסים את הקערה במגבת ומינחים בצד לשעה
3 בינתיים מכינים את הסירופ – בסיר קטן מכניסים סוכר ומים ומניחים על האש
4 קולפים את קליפת הלימון (רק החלק הצהוב) ומכניסים לסיר, סוחטים חצי לימון ומוסיפים מי ורדים אם רוצים ומערבבים
5 מביאים לרתיחה ומורידים אש לבינונית עד שהסוכר כולו נמס
בניית העוגיות
1 מחלקים את הבצק ל4 חלקים
2 על נייר אפייה מרדדים כל חלק מהבצק ל 1 ס"מ בערך ומורחים את התמרים הטחונים על כל חלק של בצק שרודד
3 בעזרת נייר האפייה מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים לגודל העוגיות הרצוי
4 מחממים שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית ומכניסים את העוגיות ומטגנים 5 דקות מכל צד עד שהעוגיות משחימות
5 מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר העוגיות
6 מכינים צלוחית עמוקה ומניחים בה את הסיפור ומכניסים את כל המקרודים לתוך הסירופ לכמה שניות ומוציאים להגשה
אופציה נוספת להרכבת העוגיה:
1 יוצרים מהבצק גליל ויוצרים בו גומחה לאורכו, מעין תעלה
2 מגלגלים לצורת נקניק דק את התמרים הטחונים ומניחים את הגליל בתוך התעלה שיצרנו בבצק – סוגרים היטב וחותכים חתיכות מקרודים באלכסון או ישר בגודל 3 ס"מ