עוגיות מקרוד – עוגיות תמרים מטוגנות

מתכון לעוגיות מקרוד או עוגיות מקרוט, עוגיות מבצק סולת וממרח תמרים מטוגנות בשמן עמוק וטעימות ברמה לא הגיונית

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1/2 1 כוסות סולת
1 כוס קמח
1/3 כוס שמן
1 כוס מים
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 1 ליטר שמן לטיגון
למילוי:
500 גרם תמרים ללא גלעינים (או ממרח תמרים)
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
גרידה ומיץ מ-1/2 לימון
2-3 טיפות מי ורדים (לא חובה, מי שאוהב)
אופן הכנה
לבצק:
1 מכניסים לקערה את כל חומרי הבצק ומערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה
2 מכסים את הקערה במגבת ומינחים בצד לשעה
3 בינתיים מכינים את הסירופ – בסיר קטן מכניסים סוכר ומים ומניחים על האש
4 קולפים את קליפת הלימון (רק החלק הצהוב) ומכניסים לסיר, סוחטים חצי לימון ומוסיפים מי ורדים אם רוצים ומערבבים
5 מביאים לרתיחה ומורידים אש לבינונית עד שהסוכר כולו נמס
בניית העוגיות
1 מחלקים את הבצק ל4 חלקים
2 על נייר אפייה מרדדים כל חלק מהבצק ל 1 ס"מ בערך ומורחים את התמרים הטחונים על כל חלק של בצק שרודד
3 בעזרת נייר האפייה מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים לגודל העוגיות הרצוי
4 מחממים שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית ומכניסים את העוגיות ומטגנים 5 דקות מכל צד עד שהעוגיות משחימות
5 מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר העוגיות
6 מכינים צלוחית עמוקה ומניחים בה את הסיפור ומכניסים את כל המקרודים לתוך הסירופ לכמה שניות ומוציאים להגשה
אופציה נוספת להרכבת העוגיה:
1 יוצרים מהבצק גליל ויוצרים בו גומחה לאורכו, מעין תעלה
2 מגלגלים לצורת נקניק דק את התמרים הטחונים ומניחים את הגליל בתוך התעלה שיצרנו בבצק – סוגרים היטב וחותכים חתיכות מקרודים באלכסון או ישר בגודל 3 ס"מ

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות