מתכון למקלובה חומוס וחצילים של נוף עתאמנה

מתכון למקלובה חומוס וחצילים, מנה עשירה ונפלאה עם עוף, אורז, גזר, מוסקט, קינמון, דפנה ושאר תבלינים, מושלמת לסעודה משפחתית

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
100 דק'
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2-3 חצילים
2 כוסות חומוס
3 גזרים קלופים ומגוררים
2 כוסות אורז בסמטי
2 שיני שום
כף בהרט
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
רבע אגוז מוסקט מגורר
פלפל שחור
מלח
קורט קינמון
שמן לטיגון עמוק
3-4 שוקיים של עוף
1 בצל
2 עלי דפנה
אופן הכנה
1 בסיר מטגנים במעט שמן את העוף עד שהן מזהיבות, מוסיפים את הבצל הקצוץ פנימה ומטגנים כשתי דקות נוספות.
2 , מוסיפים מים עד לכיסוי וזורקים פנימה את עלי הדפנה. מביאים לרתיחה
3 מכפים את הקצף, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ40 דקות עד שהעוף מוכן.
4 שוטפים את האורז ומשרים בקערה יחד עם מי ברז.
5 מקלפים את הגזרים ומגררים על פומפיה גסה.
6 מקלפים את החצילים חלקית (זברה) ופורסים לאורך לפרוסות בעובי בין חצי לסנטימטר. מחממים שמן במחבת ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד שמקבלים צבע זהוב.
7 מסננים את האורז ומתבלים אותו במלח, פלפל שחור, בהרט, קינמון, פלפל אנגלי ואגוז מוסקט.
8 מוציאים את כרעי העוף מהסיר ומסננים את הציר שהתקבל ושומרים בצד.
9 מתחילים להרכיב את הסיר של המקלובה. משמנים את תחתית הסיר, מדביקים את החצילים המטוגנים לדפנות ומפזרים בתחתית כמחצית מגרגירי החומוס
10 מפזרים חופן של האורז ומניחים את כרעי העוף המסוננים
11 מפזרים שוב חופן אורז ומפזרים את הגזרים המגוררים בשכבה ומעליה שכבת חומוס מניחים מעל את כל יתרת האורז.
12 מוסיפים ציר בעדינות עד שגובהו מגיע לכסנטימטר וחצי מעל לגובה האורז. מכסים את הסיר מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את האש, ממשיכים לבשל כ40 דקות או עד שכל הנוזלים התאדו.
13 מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כרבע שעה, אחרי רבע שעה הופכים ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות