מקלובה ספגטי ופרגיות
מתכון למקלובה ספגטי ופרגיות, או כמו שלירון ספיר קוראת למנה הזו – חמין מקרוני. מנה שכל המשפחה תשתגע ממנה והכי קלה להכנה
זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים/לילה
כשרות
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם ספגטי מסוג בוקטיני מוכן מראש לפי הוראות יצרן.
1 בצל גדול חתוך לרצועות
1 תפוח אדמה גדול חתוך לפרוסות
10 יחידות של פרגיות
5 כפות צ׳ילי מתוק
5 כפות סילאן
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
100 גרם רסק עגבניות
1/4 כוס צ'ילי מתוק
1/2 כוס מים מהפסטה/מי ברז
אופן הכנה
1 מטגנים את הבצל לצבע זהוב
2 מזיזים את הבצל ובאותו מחבת מטגנים את התפוח אדמה.
3 מוציאים את הבצל לקערה בצד
4 משמנים ומרפדים סיר בקוטר 24 (אפשר סיר ג׳חנון) שמתאים לתנור בנייר אפיה, ואת התפוח אדמה מניחים בתחתית הסיר.
5 מטגנים באותו הסיר של הבצל את הפרגיות משני הצדדים.
6 מוסיפים רוטב צ׳ילי מתוק ,סילאן,פלפל ומלח. מכבים את האש.
7 בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב. ושופכים מעל הספגטי. מערבבים היטב.
8 ועכשיו לעבודת השכבות: מניחים מעל שכבת התפו״א ספגטי. מעל את הבצל המטוגן ומעל את הפרגיות. כך במשך פעמיים (או 3 תלוי בגודל הסיר שלכם).
9 שופכים מעל הכל את רוטב הפרגיות שנשאר במחבת.
10 מסיימים עם שכבת ספגטי. מכסים עם נייר אפיה,סוגרים ושולחים לתנור.
11 אפשר 100 מעלות למשך 6-8 שעות כמו חמין. או 170 מעלות למשך שעתיים שלוש.