פיסול חיות עם פירות ובצק סוכר
המציאות עולה על הדמיון
לא תמיד חייבים לבחור בעוגות ובממתקים ליצירת כיבוד מתוק, מפתה וטעים. הארץ שלנו התברכה בשפע של פירות יפהפיים וטעימים, ושילובם בשולחן המתוק ישמח את כולם. מי באמת יכול לעמוד בפני מגש עמוס בתפוחי שלגיה אדומים שהפכו לחיפושיות, אגסים ירוקים הנראים כמו צפרדעים מקפצות, אפרסמונים כתומים וחתוליים או תפוח צהוב ואפרוחי?! הילדים ישמחו לזלול, ההורים ישמחו מהתקרובת הבריאה והכי חשוב… אנחנו נשמח לפסל בבצק סוכר!
אז מה עושים?
קודם כל בוחרים בפירות יפים, צבעוניים ומגרים. מסתכלים על הפרי – על הצורה והצבע שלו וחושבים איזו חיה הוא מזכיר לנו. אני ממליצה לבחור בתפוחי עץ, הם כיפים לעבודה וניתן להשיג אותם כמעט בכל ימות השנה. הם מופיעים בצבעים שונים ומחזיקים טריים ויפים לאורך זמן רב, כך שניתן להכין אותם בכיף מספר ימים לפני הגשתם.
לאחר מכן מתחילים ליהנות ולפסל בבצק הסוכר: עיניים, אוזניים, מקור, כרבולת או זנב קטן. כולן צורות שקל מאוד ליצו. אם אתם מרגישים שזה מאתגר מדי עבורכם לפסל חיה, אפשר ללכת על נושא אחר, קליל יותר, כמו חייזרים או מפלצות מתוקות, כך שתוכלו “להתפרע” ולהדביק איזו צורה מבצק סוכר שאתם רוצים. הרי אף אחד לא יבוא אליכם בטענות שככה לא נראה חייזר, נכון?!
לא חייבים כמובן לפסל ואפשר להיעזר בתבניות סיליקון גמישות המיועדות לעבודה עם בצק סוכר, המגיעות במגוון רחב של צורות וגדלים. יש תבניות של עיניים בגדלים וסוגים שונים, של ידיים, של רגליים , או חלקי פנים של חיות. יש אפילו תבניות בצורת שיער! פשוט ממלאים בהן בצק סוכר בצבעים שונים ובקיפול התבנית, קופצות הצורות השונות החוצה, מעוצבות ומוכנות להדבקה על הפרי שלנו. בכדי להקל על החילוץ מתבניות הסיליקון כדאי להניח את הבצק חשוף על השולחן מספר דקות לפני השימוש בכדי שיתייבש מעט.
כדי להדביק צורות מבצק סוכר טרי לפרי, משתמשים במעט מאוד מים. את המים מורחים בעזרת מכחול על בצק הסוכר ולא על הפרי, בכדי לקבל הדבקה חזקה יותר ובכדי שהצורות לא יחליקו מהפרי. אם הבצק גולש ולא נדבק, הסירו אותו מהפרי, נגבו מעט את עודפי המים באצבע נקיה מהבצק ומהפרי והצמידו שוב. כך מובטחת הדבקה יציבה מאוד. אני ממליצה לכם ליצור כל פעם חלק אחר ולהדביק אותו, ולא לייצר את כל החלקים בבת אחת . כך בצק הסוכר נשאר טרי בכל פעם ויקבל בקלות את צורת הפרי ויידבק בחוזקה.
מעטרים פירות שונים, יוצרים דמויות שונות ולא שוכחים אפילו לרגע ליהנות, ומקבלים מגש בריא, מתוק ועליז!