פשטידת מעקודה ללא גלוטן קלה להכנה
מתכון למעקודה מרוקאית (מחמר, מחאמר, מחאמרה) קל להכנה, ללא קמח, מתאים לכל ימות השנה וגם לפסח
זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 תפוחי אדמה
3 גזרים
1 כוס אפונה (קפואה/משומרת)
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פלפל לבן
רבע כפית אבקת אפייה
כפית מלח
חצי כפית כורכום
מיץ מחצי לימון
7-8 ביצים קשות
רבע כוס שמן לטיגון
אופן הכנה
1 מבשלים את תפוחי האדמה והגזר עד שהם מתרככים, חותכים לקוביות
2 חותכים את הביצים הקשות לקוביות
3 מערבבים את תפוחי האדמה הקצוצים, הגזר והביצים הקשות בקערה.
4 קוצצים פטרוזיליה, מוסיפים לתערובת, מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב
5 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
6 מרתחיחים שמן בסיר, מוסיפים את הירקות המבושלים לסיר ומבשלים על האש כחמש דקות.
7 מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים לאפות כמו עוגה כ-25 דקות, או שהפסטידה מזהיבה.
8 מוציאים מהתנור, מצננים, הופכים על צלחת בזהירות ומגישים. בתאבון!
הצג תגובות נוספות
לא הבנתי באיזה שלב מערבבים את הביצים הטרופות
מאיה says:
תוקן.
תוקן.
רועי says:
תוקן. תודה
תוקן. תודה
רועי says:
בסעיף 3 של שלבי ההכנה כותב לערבב את הביצים עם שאר הירקות המבושלים 🙂
בסעיף 3 של שלבי ההכנה כותב לערבב את הביצים עם שאר הירקות המבושלים :)
adi says:
התפרקה לי המעקודה
למה התפרקה??
למה התפרקה??
ליאת says: