פשטידת מעקודה ללא גלוטן קלה להכנה
מתכון למעקודה מרוקאית (מחמר, מחאמר, מחאמרה) קל להכנה, ללא קמח, מתאים לכל ימות השנה וגם לפסח
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/04/02160002/%D7%9E%D7%A2%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-750-2.jpg)
זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 תפוחי אדמה
3 גזרים
1 כוס אפונה (קפואה/משומרת)
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פלפל לבן
רבע כפית אבקת אפייה
כפית מלח
חצי כפית כורכום
מיץ מחצי לימון
7-8 ביצים קשות
רבע כוס שמן לטיגון
אופן הכנה
1 מבשלים את תפוחי האדמה והגזר עד שהם מתרככים, חותכים לקוביות
2 חותכים את הביצים הקשות לקוביות
3 מערבבים את תפוחי האדמה הקצוצים, הגזר והביצים הקשות בקערה.
4 קוצצים פטרוזיליה, מוסיפים לתערובת, מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב
5 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
6 מרתחיחים שמן בסיר, מוסיפים את הירקות המבושלים לסיר ומבשלים על האש כחמש דקות.
7 מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים לאפות כמו עוגה כ-25 דקות, או שהפסטידה מזהיבה.
8 מוציאים מהתנור, מצננים, הופכים על צלחת בזהירות ומגישים. בתאבון!
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/04/02160151/%D7%9E%D7%A2%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9B%D7%94.jpg)
הצג תגובות נוספות
לא הבנתי באיזה שלב מערבבים את הביצים הטרופות
מאיה says:
תוקן.
תוקן.
רועי says:
תוקן. תודה
תוקן. תודה
רועי says:
בסעיף 3 של שלבי ההכנה כותב לערבב את הביצים עם שאר הירקות המבושלים 🙂
בסעיף 3 של שלבי ההכנה כותב לערבב את הביצים עם שאר הירקות המבושלים :)
adi says:
התפרקה לי המעקודה
למה התפרקה??
למה התפרקה??
ליאת says: