טלה ברוטב שום ולימון של לאון אלקלעי
לאון אלקלעי מכין מנה איטלקית מושלמת לארוחת צהריים, טלה ברוטב שום ולימון על מצע פסטה ריזו
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
30 סמ”ק שמן זית
כתף טלה
50 גרם קמח
כוס יין סוביניון בלאן
ליטר ציר עוף
מלח גס
פלפל גרוס
ענף רוזמרין קטן
לרוטב:
צרור פטרוזיליה
שן שום
אורגנו טרי
4 פילטים של אנשובי
מיץ מלימון אחד
להגשה:
פסטה ריזו על פי הוראות היצרן
אופן הכנה
1 בסיר בעל תחתית עבה (שיכיל את כל הבשר ועם מכסה תואם) מניחים את שמן הזית
2 מקמחים את הבשר ומטגנים עד להשחמתו משני צדדיו
3 מוסיפים את היין, ציר העוף ורוזמרין, ממליחים ומפלפלים, ומביאים לרתיחה
4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 90 דקות מכוסה, או עד שהבשר מתרכך
5 בינתיים, קוצצים את הבזיליקום, הפטרוזיליה, השום והאנשובי ומערבבים עם מיץ הלימון
6 כשהבשר רך מוסיפים את התבלינים ומיץ הלימון, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות
7 טועמים, מתקנים תיבול בעזרת מלח ומגישים על גבי פסטה ריזו
