עוגת לוטוס של קרן אגם

מתכון לעוגת לוטוס מדהימה , קלה להכנה והכי מוצלחת שיצא לכם לטעום!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 תבנית עגולה קוטר 22 ס"מ
200 גר' עוגיות לוטוס
100 גר' עוגיות פתי בר
150 גר' חמאה
0.5 כוס (120 מ״ל) שמנת מתוקה
3 כפות קקאו
200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
0.25 כוס (60 גר') מייפל
0.5 כוס אגוזי לוז שלמים, קלופים, קלויים על המחבת כדקה שתיים
1 צנצנת (400 גר') ממרח לוטוס
אופן הכנה
1 מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, רצוי גם בתחתית וגם בדפנות
2 שוברים את העוגיות (לוטוס ופתי בר) לחתיכות גסות ומכניסים לקערה גדולה. מניחים בצד
3 בקערה חסינת חום ממיסים שוקולד מריר, מייפל, חמאה ושמנת מתוקה בפולסים קצרים במיקרוגל
4 מוציאים, ומערבבים לתערובת אחידה
5 מוסיפים קקאו ומערבבים היטב
6 מעבירים את תערובת השוקולד לקערה הגדולה עם שברי העוגיות ומוסיפים את אגוזי הלוז
7 מערבבים היטב עד שכל העוגיות מכוסות בשוקולד
8 מעבירים את התערובת לתבנית, ומדי פעם דוחסים בעזרת כף, כדי שלא ייוותרו כיסי אויר בעוגה
9 עוטפים בניילון נצמד או נייר כסף את התבנית ומכניסים להקפאה למשך שעה לפחות
10 אחרי שעה ממיסים במיקרוגל צנצנת לוטוס
11 כשהממרח נוזלי, מוציאים את התבנית מהפריזר ושופכים מעליה באופן אחיד את ממרח הלוטוס
12 מישרים, מכסים שוב בניילון או נייר כסף ומחזירים להקפאה לעוד לפחות 3 שעות, עדיף לילה בפריזר

למתכונים נוספים של קרן אגם לחץ כאן

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות