גלידוניות לוטוס ומסקרפונה

מתכון לגלידוניות שמנת לוטוס, קלות להכנה, 5 דקות והופ למקפיא, קשה להמתין להן שיקפאו אבל שווה כל רגע. ממליצים להכין כמות כפולה. המתכון של הקונדיטורית ליאור משיח

זמן הכנה
5 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
לילה בהקפאה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

15-20 גלידוניות
250 גר' מסקרפונה
150 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת סוכר
12 ביסקוויטי לוטוס שבורים (שרוול קטן)
צנצנת ממרח לוטוס חלק או קראנצ'י
אי אפשר להפסיק לאכול. צילום: ערוץ האוכל
אופן הכנה
1 מערבבים את המסקרפונה עם שמנת מתוקה עד שמתקבלת מסה חלקה ואחידה. אליה מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב
2 את הביסקוויטים, אם טרם שברתם, שמים בשקית ניילון ופשוט דופקים עם פטיש. אחלה פעילות, ודרך נהדרת לפרוק קצת עצבים.
3 שופכים את תוכן השקית אל תוך הקערה עם תערובת המסקרפונה ומקפלים.
4 מעבירים את המלית לשקית זילוף או לשקית סנדביץ', וחותכים את אחת הפינות כדי לזלף.
5 אם אתם מקפיאים את המלית בכלי שאינו תבנית קרח, דלגו על השלב הזה ופשוט שטחו את המלית בתוך הכלי.
6 אם אתם, בדומה אליי משתמשים בתבנית קרח, זלפו לכל השקעים מהמלית, שטחו כדי שהם יקבלו את הצורה המרובעת שאחנו מחפשים, ושימו במקפיא למשך הלילה.
7 אחרי לילה, אמור להיות ממש קל להוציא את הגלידוניות. רגע לפני שאתם מוציאים את תבנית הקרח מהמקפיא, הכינו קופסה שטוחה ורחבה לגלידוניות שלכם.
8 הוציאו את הגלידוניות מתבנית הקרח והניחו ישירות בקופסה. סגרו היטב והחזירו למקפיא.
9 להכנת הציפוי, פשוט העבירו את ממרח הלוטוס שבחרתם (אני השתמשתי בממרח לוטוס חלק, כי יש שברי לוטוס בתוך הגלידוניות, אבל היי, אם בא לכם להשתמש בקראנצ'י, אני לגמרי לגמרי אתכם), לקערה חסינת חום וחממו במיקרו 10-20 שניות כדי לרכך את הממרח.
10 אם יש לכם מזלג טמפרור, זה הזמן להוציא אותו. אם לא, השתמשו במזלג רגיל או בפלטה מדורגת.
11 הוציאו את הגלידוניות מהמקפיא, וטבלו כל אחת בתוך ממרח הלוטוס המרוכך, מכל הזוויות. בעזרת מזלג הטמפרור, או המזלג הרגיל או הפלטה הוציאו את הגלידונית, נערו את הממרח העודף והניחו על רשת, או על נייר אפייה, עד שיתייבש.
12 המשיכו כך עם כל הגלידוניות.
13 אפשר לזלול אותן ככה בבת אחת. אבל אם אתם אנשים מאופקים, החזירו את הגלידוניות אל הקופסה הרחבה, סגרו היטב ושמרו במקפיא. נשנשו מהמקפיא ותהנו מכל רגע!!
טיפים חשוב מליאורוש:
1 האביזר הכי חשוב לנו במתכון הזה: תבנית קרח. אני השתמשתי בתבנית קרח מסיליקון, ואני ממליצה לכם לעשות כמוני. אני לא חושבת שכדאי לנסות להתעסק עם תבניות פלסטיק בשביל זה, הרבה יותר פשוט אפילו לקנות תבנית פושטית ולהכין בה את הגלידוניות
2 אם אין לכם בכלל תבנית קרח מסיליקון ונורא בא לכם להכין עכשיו הרגע ומיד, אתם גם יכולים לרפד כלי פיירקס או חרס בנייר אפייה, להקפיא את המסה בו ולחתוך לאחר מכן עם סכין טבולה במים רותחים.
לא התאפקנו. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות