פיצה ביתית ע"פ לוריין פסקל

לוריין פסקל עם הסודות והמתכונים לפיצה ביתית מוצלחת שתתגאו להגיש לאורחים

המרכיבים:

לבצק הפיצה:
300 גרם קמח לחם + תוספת קטנה עבור פיזור על על משטח העבודה
175 מ”ל מים חמימים
7 גרם שמרים יבשים
½1 כפית מלח
3 כפות שמן זית

עבור רוטב האריסה החריף:
2 בצלים ירוקים
1 צ’ילי אדום
2 נקניקיות (אופציה)
2 כפיות זרעי שומר
2 כפות רסק אריסה
1 חופן של עלי רוקט
שמן זית
מלח ופלפל

עבור רוטב הגבינה:
50 מ”ל רסק עגבניות
50 גרם פלפל חריף
3 גבעולי טימין
1 שן שום
75 גרם גבינת עיזים
10 פרוסות צ’וריסו
שמן זית כתית
1 חופן עלי בזיליקום טריים
מלח ופלפל

עבור רוטב החומוס וקישואים:
100 גרם חומוס
100 גרם גבינת פטה
1/2 קישוא
6 עגבניות שרי
מלח ופלפל
מעט בלסמי לזיגוג
שמן זית
1 חופן עלי נענע

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל – 240 מעלות.
2. הכנת הבצק: בקערה מערבבים את הקמח, השמרים והמלח להכנת הבצק.
3. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השמן והמים לתוכה ומערבבים הכל בעזרת כף עץ.
4. יוצרים מהבצק כדור רך ודביק מעט.
5. זורקים מעט קמח על משטח העבודה ולשים את הבצק במשך שמונה דקות ביד (או ארבע דקות במיקסר עם וו לישה).
6. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ולאחר מכן בעזרת מערוך משטחים כל חלק בנפרד עד לקבלת ריבועים בגודל של 14*40 ס”מ.
7. שמים כל מלבן על תבנית אפיה ומכסים במגבת מטבח נקיה או בניילון משומן כדי שלא יתייבשו בזמן שמכינים את התוספות (או במשך 10 דקות לפחות).
8. לרוטב האריסה החריף:  קוצצים דק ופורסים את הבצלים הירוקים, פורסים את הצ’ילי אדום ומניחים בצד.
9. חותכים/מקלפים את העור של הנקניקיות וחוצים אותן לחתיכות קטנות.
10. מורחים את האריסה במרכז בצק הפיצה, משאירים 1 ס”מ בקצוות ללא כיסוי, זה יוצא אסתטי יותר.
11. מפזרים את הבצל, הצ’ילי, חתיכות הנקניק וזרעי השומר ומתבלים במעט מלח ופלפל מעט.
12. לרוטב הגבינה: שמים את הפלפלים ורסק העגבניות בבלנדר ומערבבים.
13. מוסיפים לבלנדר את הטימין והשום ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
14מורחים את התערובת במרכז בצק הפיצה, משאירים 1 ס”מ בקצוות ללא כיסוי.
15. חוצים את גבינת העיזים לחתיכות קטנות ומפזרים מעל הבסיס פיצה יחד עם פרוסות הצ’וריסו.
16. עבור רוטב החומוס והקישואים: מורחים את החומוס על בסיס מרכז בצק הפיצה ועל גביו מפוררים את הפטה.
17. בעזרת קולפן ירקות חותכים את הקישואים לרצועות דקות וארוכות ופורסים אותן על גבי הפטה, חוצים גם את העגבניות ומפזרים מעליהם.
18. מכניסים את הפיצות לתנור למשך 10 – 8 דקות.
19. לאחר האפיה מוסיפים עלי רוקט לפיצות עם האריסהף עלי בזילקום לגבינת העזים ומעט שמן זית ומוסיפים בלסמי ומעט שמן זית לפיצה ברוטב חומוס וקישואים, בתוספת עלי נענע.
20. מגישים את הפיצות חמות.

פיצה ביתית ע"פ לוריין פסקל
פיצה ביתית ע"פ לוריין פסקל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: