לוקומאדס סופגניות יווניות ברוטב פיסטוק ושוקולד לבן

מתכון לסופגניות המושלמות מאתונה, בגרסה של הקונדיטורית ליאור משיח מהבלוג "ליאורוש" ברוטב מדהים של פיסטוק ושוקולד לבן

זמן הכנה
חצי שעה
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסופגניות:
240 מ"ל מים פושרים
240 מ"ל חלב
15 גר' שמרים יבשים
450 גר' קמח לחם
2 כפות שטוחות סוכר לבן
1 כפית שטוחה מלח דק
4 כפות שמן זית
שמן לטיגון עמוק
להגשה ולרוטב:
אבקת סוכר
שקדים פרוסים קלויים
200 גר' שוקולד לבן
200 גר' מחית פיסטוק אמיתית
אופן הכנה
1 במיקסר (אפשר גם ידני) עם וו הקצפה, מערבבים את המים, החלב, השמרים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה עם קצת קצף.
2 מוסיפים את הקמח, המלח ושמן הזית.
3 מקציפים עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים. אל תדאגו מהקצפת יתר, זה ממש בסדר לערבב כמה שצריך עד שלא יהיו גושי קמח ותתקבל תערובת אחידה.
4 מכסים ומניחים לתפיחה בטמפ' החדר שעה.
5 מרתיחים שמן לטיגון עמוק, טמפרטורה רצויה: 160-190 מעלות.
6 מניחים סקופ גלידה לא גדול בכוס עם שמן. משמנים היטב, ולוקחים סקופ מהבצק שתפח.
7 מניחים את הסקופ בשמן הרותח.
8 ממשיכים לפי כמות המקום בפני הסיר, לא לצופף יותר מידי ושהסופגניות לא ידבקו.
9 הופכים את הסופגניות כך שיטוגנו באופן אחיד מכל כיוון.
10 כשהן משחימות, מעבירים לצלחת עם נייר סופג, וממשיכים לטגן את כל התערובת.
11 מכינים את הרוטב: מעל סיר עם מים רותחים, ממיסים שוקולד לבן עם מחית פיסטוק ומערבבים היטב.
12 כשכל הלוקומאדס מוכנים, מניחים בערימה על צלחת.
13 בוזקים אבקת סוכר, מוזגים מרוטב הפיסטוק והשוקולד הלבן בנדיבות, ומפזרים שקדים קלויים מעל.
סופגניות יווניות
לוקומדס יווניות כמו באתונה. צילום: ליאור משיח

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות