סלט חסות שומשומית ותמרים של נוף עתמאנה

מתכון כיפי לסלט חסות שומשומית ותמרים, עירבוב מרענן ומושלם של חמוץ, מלוח ומתוק שבא טוב לפני כל ארוחה – ואולי אפילו בתור ארוחה בפני עצמה!

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
15 דק'
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חצי חסה ערבית
1 חסה סלנובה
חצי צרור רוקט
חצי כוס סוכר
חצי כוס שומשום לבן
6-8 תמרים מזן מג'הול מגולענים
2 כפות חומץ ענבים (בן יין)
6 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור
גאודה עיזים (לא חובה)
אופן הכנה
1 שמים את הסוכר יחד עם כפית מים במחבת על אש בינונית, מנערים מידי פעם את המחבת על מנת שהסוכר ימס ויתקבל קרמל.
2 בזמן הזה מניחים נייר אפיה על השיש ליד המחבת ומערוך שיהיה זמין וקרוב.
3 כשהסוכר מקבל גוון זהוב בהיר מנמיכים את האש ומוסיפים פנימה את השומשום ומתחילים לערבב עד שהסוכר מקבל צבע ענברי וריח השומשום עולה.
4 שופכים מהר את התערובת על נייר אפיה טבעי ומכסים בעוד נייר אפיה, מרדדים במהירות את השומשום לעלה דק ככל האפשר. מניחים בצד להתקררות מלאה.
5 קורעים את עלי החסה הערבית ומפרידים את עלי החסה סלנובה מהגבעול ושמים בקערה, מוסיפים את עלי הרוקט.
6 מגלענים את התמרים וחותכים אותם לרבעים ומוסיפים לסלט.
7 שמים בבלנדר מקל שמן הזית, החומץ, מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל ומנערים היטב לקבלת רוטב הומוגני.
8 שופכים את הרוטב על העלים בקערה ומערבבים.
9 שוברים את יריעת השומשום לחתיכות ושמים מעל, מגרדים את הגבינה לשבבים בעזרת קולפן ומניחים מעל.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות