עוף צלוי בלבנים של לאון אלקלעי

טריק לעוף צלוי שיהפוך את בשרו לעסיסי וטעים במיוחד. מתכון של לאון אלקלעי מהתוכנית לאון אל דנטה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

עופיון קטן
4 עלי מרווה
ענף רוזמרין קטן
מלח, פלפל שחור גרוס
2 שיני שום
שמן זית
פלחי לימון
פטרוזיליה קצוצה
לבנת בניין עטופה בנייר כסף
אופן הכנה
1 חותכים את העוף לאורך עצם החזה
2 פותחים את העוף כמו ספר ומשטחים בעזרת פטיש שניצלים (אפשר לבקש מהקצב)
3 שוטפים היטב את העוף ומייבשים בעזרת מגבות נייר
4 קוצצים את התבלינים
5 מעסים את העוף משני צידיו עם התבלינים היבשים (לא לשכוח שאם העוף מוכשר הוא מומלח)
6 מברישים בשמן זית
7 מחממים מחבת סטייקים מברזל יצוק
8 מניחים את העוף כאשר העור למעלה ומניחים מעליו את הלבנה (אם העוף גדול מניחים עליו שתי לבנים)
9 צולים כ- 2 דקות, הופכים ומניחים את העור כלפי מטה ומעליו את הלבנה
10 ממשיכים לבשל את העוף ולהפוך עוד פעמיים עד שהעוף מוכן (10-15 דקות)
11 כאשר העוף זהוב והעור פריך מעבירים את העוף לקרש חיתוך
12 חותכים אותו לאורך לארבע רצועות ואז לרוחב
13 מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פלחי לימון
עוף צלוי בלבנים של לאון אלקלעי
עוף צלוי בלבנים של לאון אלקלעי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות