עוגת לימון וחמאה עם זיגוג סוכר
ה-עוגה שהמלכה אליזבת אוהבת, עוגת לימון בחושה עם זיגוג מדהים. אז אם בא לכם להרגיש מלכותיים ליום אחד שימו כתר וכנסו למטבח
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
אינגליש קייק גדולה
3 ביצים
1 כוס שמנת חמוצה
½ כוס שמן צמחי
2 כפות גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון
½ כוסות קמח
כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
לזיגוג הראשון:
1 כוס אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון
לזיגוג השני:
1 כוס אבקת סוכר
1-2 כפות מיץ לימון
שפריץ של צבע מאכל צהוב (לא חובה)
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 מערבבים בקערה: ביצים, שמנת חמוצה, שמן, גרידת לימון ומיץ לימון ושמן
3 בקערה נפרדת מערבבים: קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח
4 מערבבים את שתי הקערות היטב, עד שהתערובת אחידה ואין גושים
5 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור 30-40 דקות
6 מצננים ומחלצים מהתבנית למשטח
7 מכינים את הזיגוג הראשון: מערבבים את הרכיבים בקלחת על אש בינונית עד ליצירת סירופ
8 בעזרת מזלג יוצרים חריצים בעוגה ובוזקים מהזיגוג על העוגה שיחלחלו לחריצים
9 זיגוג שני: מערבבים את רכיבי הזיגוג בקערה ויוצקים על העוגה
10 מחכים מעט שהזיגוג יתייצב ומגישים