פאי עוף לימון של סבתא שלי של ונסה אביטן

מתכון לפאי עוף לימון של סבתא שלי, מנה בניחוח וטעם של בית, החמוץ רק מוסיף לפאי המדהים והעשיר הזה. לא תוכלו להסתפק רק בחתיכה אחת

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
80 דק'
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 פרגיות ללא עצמות וללא עור
200 גרם קמח
35 מ"ל שמן
90 מ"ל מים
כּוּרכּוּם
אבקת צ'ילי
1 כרישה
1 גבעול סלרי
2 שיני שום
1 בצל
1 לימון
1/2 צרור כוסברה
מלח
פלפל
קופסת זיתים ירוקים גדולים מגולענים
אופן הכנה
בצק:
1 בקערה שמים את הקמח, ואז באמצע את השמן, קורט כורכום, קורט צ'ילי, קןרט מלח ולאט לאט נלוש תוך כדי הוספת מים פושרים.
2 מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ ומניחים אותו בתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ.
3 מכניסים לתנור אפייה ל-25 דקות ב-170 מעלות
הפרגית:
1 בסיר מטגנים 1/2 בצל חתוך לקוביות, 2 שיני שום כתושות, כורכום ומבשלים כ-4/5 דקות
2 מוסיפים את הפרגית עם מלח ופלפל ואז את גבעול סלרי חתוך דק
3 מוסיפים את המיץ של 1 לימון ו-1/2 לימון חתוך לפרוסות דקות
4 שמים את הכוסברה קצוצה ו1/2 כוס מים ונותנים לזה להתבשל במשך 20/30 דקות
5 מקפיצים את הזיתים במחבת עם כורכום וכוסברה קצוצה במשך 5/7 דקות
קרם סלרי:
1 מקלפים את ראש הסלרי, חותכים אותו לקוביות ובסיר מטגנים בשמן עם 1/2 בצל מלח ופלפל ואז מוסיפים מים ומבשלים כ-15 דקות
2 שמים הכל בבלנדר וטוחנים עד לקבלת קרם
הגשה:
1 מוציאים את הפאי מהתנור, מורחים את קרם הסלרי, מעל את הפרגית עם הלימונים ומעט רוטב ומעל מכסים בזיתים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות