עראייס לבנוני של יובל בר נר
אם אתם עושים על האש – זה השדרוג המושלם עבור המנגל שלכם. עראייס לבנוני עם סלט אגסים מדהים. כמובן שהכי כיף וטעים זה לטבול את העראייס בטחינה! מתכון של יובל בר-נר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים ל 2 מנות:
250 גר’ בשר בקר טחון איכותי, אפשר עם מעט שומן טלה/כבש
שתי פיתות – חצויות לאורכן (לשתי דסקיות)
1 חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 בצל קצוץ דק
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית
להגשה: טחינה
לסלט אגסים:
2 אגסי בוסק חתוכים לפרוסות דקות
מיץ מחצי לימון
1 שן שום קטנה
10 עלי נענע
1/2 פלפל ירוק חריף
אופן הכנה
1 מכינים את תערובת הקבב: מערבבים ולשים היטב את הבשר עם הבצל,הפטרוזיליה, המלח והפלפל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך
2 מחלקים את התערובת לשניים ומשטחים על כל דיסקית פיתה, כך שהבשר בעובי 1 ס”מ לערך, סוגרים עם הדיסקית השניה מעל
3 בינתיים מכינים סלט אגסים: מערבבים את האגסים עם יתר החומרים ומשאירים בקערה למשך 10 דקות לערך
4 מחממים מחבת, מעט גדולה יותר מגודל הפיתה ,לחום בינוני. מורחים את הפיתה במעט שמן זית, בעזרת מברשת ומניחים במחבת החמה. מניחים מעל סיר נקי או חפץ אחר שישמש כמשקולת
5 מטגנים במשך 2-3 דקות והופכים את הפיתה לצידה השני. מטגנים שוב במשך כמה דקות, עד שהבשר במרכז הפיתה נראה עשוי
6 חוצים את כל פיתה לשניים או לארבע ומגישים עם הטחינה ועם סלט האגסים
מתכון שהולך טוב עם בירה לאגר