לזניה של אורי נבון

איזה כיף להיכנס למטבח עם אבא, בעיקר כשהוא שף! אורי נבון נכנס למטבח ומכין מתכונים שהוא ובנו אוהבים במיוחד  – לבשל ולאכול. הפעם אורי ובנו מאור מכינים לזניה

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

דפי לזנייה ככל שיידרשו. ככה זה עם דפי לזנייה אין כמות
250-300 ג בשר טחון
רבע צרור פטרוזיליה
1 בצל לבן גדול
1 גזר
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
תבלין פרפל מג'יק עם אבקת סלק-ללא מסר
מצרכים לרוטב:
4 שיני שום פרוסות
1 פחית עגבניות מרוסקות
כ-3 עגבניות טריות
בזיליקום
חצילים מטוגנים:
1 חציל קליל לא כבד
ארבע כפות קורנפלור
מלח גס
שמן לטיגון (קנולה סויה חמניות וכו׳)
אופן הכנה
1 בצל וגזר מגרדים דק אפשר במעבד מזון או בפומפייה.
2 יוצקים למחבת מעט שמן ומאדים גזר ובצל כחמש דקות.
3 מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ובעזרת כף עץ מפרקים את הגושים. מתבלים. ממשיכים לבשל.
4 בינתיים פורסים חציל קליל לפרוסות בעובי אצבע, ממליחים מניחים בצד שיזיע.
5 לסיר טיגון מוזגים שמן.(מספיק כדי שהם יצופו) טובלים את פרוסות החציל בקורנפלור שיעטוף את החציל אחיד ודק ככל שניתן.
6 מטגנים בשמן החם, עד להזהבה.
7 מוסיפים למחבת עם הבשר הטחון המבושל חצי פחית עגבניות מרוזקות(ככה עשיתי בפרק) ממשיכים לבשל.
8 רוטב העגבניות יתחיל בטיגון שיני השום הפרוסות בחום בינוני. עד לתחילת הזהבה. מוסיפים את העגבניות הטריות ואת שימורי העגבניות המרוסקות.
9 מתבלים מערבבים. יש אפשרות להוסיף רסק למי שאוהב. (עכשיו זה הזמן שלו)
10 מרכיבים את הלזניה: מתחילים במעט שמן זית ורוטב עגבניות בתחתית התבנית.
11 על הרוטב פורסים דפי לזנייה עד לכיסוי התחתית, מוזגים בשר טחון ומיישרים לכל הכיוונים. מניחים פרוסות חציל מטוגנות ועלי בזיליקום ומעל הכל מוזגים רוטב עגבניות. מכיוון שאי אפשר ליישר רוטב נא למזוג בצורה שיוויונית ככל שניתן.
12 חוזרים על שלב הבנייה עד שנגמרת התבנית או המצרכים מה שקורה קודם.
13 מכניסים לתנור חם על 170-180 מעלות למשך של כ- 40 דקות (תלוי בעובי, יותר עבה יותר זמן. לא גודל הלזניה קובע אלא עומק הלזניה!!!)
14 אוכלים בכף ובכיף.
לזניה עם בשר טחון
צילום: שני בריל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות