מרק טלה שום ושקדים של אביב משה

מתכון למרק טלה שום ושקדים מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למרק:
500 גר' בשר טלה חתוך לקוביות קטנות
30 שיני שום קלופות
1 כוס שקדים שלמים קלופים
1 צרור טימין
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 שורש פטרוזיליה לקוביות
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן
מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפות קמח לקימוח
3-4 כוסות מים חמים
שמן תירס
לממרח:
שמן זית
4 כפות פירורי לחם
1 צרור פטרוזיליה
3 פלפל צ'ילי
גרידה מ-2 לימונים
מעט מלח
חלה של שבת להגשה
אופן הכנה
למרק:
1 מעט מלח
2 בסיר מחממים שמן ומטגנים את קוביות הטלה משני הצדדים.
3 מוסיפים שום, ירקות ושקדים ומתבלים בפפריקה וסילאן, טימין, מוסיפים מלח, פלפל שחור, מים חמים.
4 ומבשלים כשעה עד שהבשר מתרכך.
לממרח:
1 לתוך בלנדר מכניסים את כל המצרכים ומעבדים את כל המרכיבים למחית חלקה ואחידה
הגשה:
1 פורסים חלה שלמה לאורך בעובי של 2 סמ'
2 מניחים פרוסת חלה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מורחים בנדיבות את החלה בממרח,
3 מפזרים מעל גרידת לימון ומכניסים לתנור אפייה חם עד לקבלת קראסט
מרק טלה
צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות