כתף טלה ברוטב תמרים ותפוחים של נוף עתמאנה

מתכון לכתף טלה עסיסית ברוטב תמרים ותפוחים, מבושלת בתנור עד שלמות עם אניס, קינמון, הל ופלפל אנגלי. אין מנה עיקרית יותר מרשימה מזו

צילום: רותם דוזטס
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שלוש וחצי שעות
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כתף טלה
1 כוכב אניס
1 מקל קינמון
3 מסמרי ציפורן
6 תרמילי הל
20 יחידות פלפל אנגלי שלם
4 תפוחים ירוקים שלמים מקולפים
4 תפוחים ירוקים לאחר שרוקנו את הליבה (התפוח נשאר שלם)
חצי קילו תמרים מזן מג'הול מגולענים
2-3 כוסות מים
1/2 כוס רכז רימונים
מלח ופלפל שחור
להגשה:
אגוזי מלך קצוצים ופטרוזיליה קצוצה, גרגירי רימון
אופן הכנה
1 מתבלים את הכתף במלח ופלפל ומעבירים לתנור אפייה שחומם מראש ל-250 מעלות לצריבה משני הצדדים בערך 25 דק'.
2 לאחר מכן, לאותה תבנית מוסיפים את התבלינים השלמים, המים והתפוחים.
3 מורחים את התפוחים עם שמן זית. מפזרים תמרים בתבנית.
4 מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ומחזירים לתנור ל-165 מעלות ל-3 שעות
5 בהגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה, אגוזי מלך וגרגירי רימון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות