שוק טלה בתנור ברוטב חרדל, דבש, שום ועשבי תיבול של אודרי ושאול בן אדרת
שוק טלה בתנור ברוטב חרדל, דבש, שום ועשבי תיבול של אודרי בן אדרת (אמא של שאול)
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 שוק טלה שלם במשקל 3 ק”ג
5 כפות חרדל דיז’ון גרגירים
5 כפות חרדל דיז’ון חלק
4 כפות סילאן
20 שיני שום קלופות
1/4 כוס שמן זית
10 ענפי טימין
10 ענפי רוזמרין
1/2 כפית גרגירי כוסברה
2 כפות פלפל שחור גרוס
1 כף מלח אטלנטי
4 ראשי שום שלמים
10 יח’ ארטישוק ירושלמי
3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 3*3 ס”מ
3 בטטות קלופות חתוכות לקוביות של 3*3 ס”מ
20 עגבניות שרי (אשכול מחובר )
אופן הכנה
1 ליצור בעזרת סכין טורנה חור בבשר בעומק 1 ס”מ .
2 להכניס לתוך החור שיני שום שלמות.
3 למרוח על השוק חרדל, סילאן, שמן הזית, קימל, גרגירי כוסברה המלח והפלפל.
4 לעסות את שוק הטלה בתערובת.
5 להניח בתבנית שמתאימה לתנור את תפוחי האדמה, הבטטות, הארטישוק הירושלמי עגבניות שרי ועשבי התיבול מעל. ואת שוק הטלה עם שאריות הרוטב וכוס מים.
6 להכניס לתנור בחום 200 מעלות ל-30 דקות עד לקבלת צבע זהוב צלוי
7 להפוך השוק ולצלות 30 דקות נוספות מהצד השני עד לקבלת צבע זהוב צלוי
8 לכסות בנייר כסף ולבשל כשעה נוספת בחום נמוך של 150 מעלות
9 להוציא את הטלה ולפרוס אותו במרכז השולחן, לעיני האנשים.
