צלעות טלה בציפוי פסטו ופירה ארטישוק ירושלמי של אביב משה
מתכון לצלעות טלה בציפוי פסטו עשבים על פירה מזלג של ארטישוק ירושלמי. מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6 צלעות טלה נקיות עם עצם גלויה
לפסטו:
צרור פטרוזיליה
4 שיני שום
1/4 חב' עלי זעתר/אורגנו טריים
1/2 חב' אפונה ירוקה קפואה
200 גר' עלי תרד
שמן זית
שמן זית
גרידת לימון מ 2 לימונים
מלח
פירה מזלג של ארטישוק ירושלמי
6 ארטישוקים קלופים
1 כוס חלב סויה לא ממותק
גרידת לימון
מלח
2 עגבניות
אופן הכנה
הפסטו:
1 מכניסים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה
2 מסדרים על תבנית אפייה את הצלעות ומוזגים על כל צלע מהפסטו מכניסים לתנור אפייה בחום 190 מעלות ל: 8-10 דק'
לפירה מזלג של ארטישוק ירושלמי
1 בסיר מניחים את כל המצרכים ומבשלים עד להסמכה קלה.
2 מניחים על צלחת מפירה הארטישוק, מעל מסדרים את הצלעות, מזלפים על הכל שמן זית וסוחטים עגבנייה