אוסובוקו טלה, ירקות שורש וזעפרן של אביב משה

מתכון לאוסובוקו טלה, ירקות שורש וזעפרן. מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 קג' אוסובוקו טלה
4 גזרים צבעוניים
2 קולורבי
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
7 בצלי שאלוט
2 ראשי שום שלמים
1.5 כוסות יין לבן
1/2 כוס מים רותחים
3 כוסות ציר ירקות
3 חוטי זעפרן
2-3 כפות סילאן
מעט כורכום
אופן הכנה
1 מקמחים את האוסובוקו ומטגנים בסיר רחב משיני צידיו עד להשחמה.
2 במקביל, חותכים לקוביות בינוניות ירקות שורש
3 מוסיפים את הירקות החתוכים לסיר עם האוסובוקו.
4 פותחים יין לבן עם חוטי זעפרן
5 מוסיפים את יתר המרכיבים ומכסים את הבשר בנוזל הציר ומבשלים כשעתיים פלוס עד שהבשר רך מאוד.
6 מצלחתים ומגישים
מכינים טחינה שחורה:
1 קולפים את החצילים ומשתמשים בקליפה השרופה ובמעט מליבת החציל.
2 מעבירים לבלנדר מוט, מוסיפים: טחינה, מים קרים ומיץ לימון. טוחנים עד לקבלת קרם חציל שחור.
3 על צלחת הגשה מסדרים את קבב עלי הגפן, מזלפים שמן זית, סוחטים עגבניות ומזלפים טחינה שחורה.
אוסובוקו טלה וירקות שורש
צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות