טלה על העצם בתנור עם תפוחי אדמה של עדן הראל

עדן ועודד מקבלים את השבת עם מתכונים לארוחת שישי ביתית,טעימה וקלה להכנה שיהפכו את שולחן שישי לחגיגה אמיתית. הפעם הם מכינים שוק טלה עם תפוחי אדמה

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
3 שעות
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כתף טלה על העצם
טימין
רוזמרין
שום
לתפוחי האדמה:
10 תפוחי אדמה
10 שיני שום
ראש פטרוזיליה
גרידת לימון מלימון 1
שמן זית
אופן הכנה
1 מחממים תנור מראש ל 160 מעלות.
2 לוקחים את הכתף טלה עושים חתכים קטנים ובתוכם משבצים שום מלח ופלפל. שמן זית ואל תוך נייר אפיה יחד עם טימין ורוזמרין, להתחיל סגור.
3 מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים. אפשר 3 שעות על 140 מעלות.
4 בינתיים, מבשלים 10 תפוחי אדמה חצויים במים עם מלח עד ריכוך. מסננים וכעת הם מחכים לטלה.
5 בנוסף אני מנצלת את הזמן הזה גם להכנת התערובת שנפזר על המנה לקראת ההגשה: ראש פטרוזיליה, כ 10 שיני שום וגרידת לימון מלימון 1, וכמובן עוד שמן זית.
6 לאחר שעתיים-שלוש בתנור מכוסה, מוציאים את הטלה פותחים את המכסה ומוסיפים את התפוחי אדמה, ומחזירים לתנור ללא מכסה ב 180 מעלות. לעוד 10-20 דקות.
7 מוציאים מהתנור מפזרים על תפוחי האדמה את התערובת שקצצנו מראש ומגישים ישר את הסיר.
כתף טלה
צילום נמרוד סונדרס

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות