קציצות טלה ברוטב חצוף של אביב משה
מתכון לקציצות טלה ברוטב מיוחד מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקציצות:
½ קילו בשר בקר וטלה טחון (60% בקר ו-40% טלה)
1 ביצה
½ צרור פטרוזיליה
½ צרור כוסברה
½ צרור בצל ירוק
3 כפות פרורי לחם
1/2 כפית שום גבישי
1/2 כפית פלפל שחור
מלח (לפי הטעם)
שמן זית
לרוטב:
2 יחידות כרישה
10 שיני שום
3 כפות שמן
3 יחידות לימון פרסי שחור
1 כפית כורכום
½ צרור פטרוזיליה
½ צרור כוסברה
½ צרור בצל ירוק
½ ליטר מים רותחים
אופן הכנה
הכנת הקציצות:
1 קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל, מניחים בקערה ומוסיפים את הבשר, ביצה, פירורי לחם ותבלינים.
2 מוסיפים מלח לפי הטעם ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3 יוצרים קציצות עגולות ומשטחים אותן מעט
4 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד, עד לסגירה והשחמה.
5 מעבירים לצלחת מרופדת
מכינים את הרוטב:
1 קוצצים את הכרישה ומטגנים בסיר, מוסיפים את עשבי התיבול, את הלימון הפרסי, שיני השום, כורכום, מוסיפים מים חמים ומביאים לרתיחה.
2 מוסיפים את הקציצות ומבשלים אותן ברוטב כ- 35 דקות על אש קטנה, בסיר מכוסה.