צלעות טלה עם תפוחי אדמה של רון יוחננוב

מתכון של רון יוחננוב מתוך היוחננוב'ס, לצלעות טלה עסיסיות ורכות ברוטב צ'ימיצ'ורי לליל הסדר עם תוספת תפוחי אדמה מעוכים הכי טעימים בעולם

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

8-10 תפוחי אדמה גדולים
8-10 צלעות טלה
ראשי שום חצויות
5 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
עשבי תיבול קצוצים (רוזמרין / תימין)
מלח / פלפל שחור
לרוטב צ'ימיצ'ורי:
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
4 שיני שום
בצל סגול קלוף וחתוך גס
1/2 פלפל אדום חתוך
מעט צ'ילי חריף (לפי הטעם)
חופן עלי אורגנו טריים
כפית סוכר
1/2 כוס שמן זית
2 כפות חומץ יין או חומץ אורז (אפשר גם חומץ רגיל)
מלח / פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן הכנה
1 מתחילים בהכנת הצ'ימצ'ורי וטוחנים את כל המצרכים במעבד מזון טחינה גסה
2 מבשלים את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה רק עד שהם רכים ומתבקעים והקליפה מתחילה להיסדק
3 מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ובעזרת פטיש או כוס, מועכים את תפוחי האדמה
4 בקערה מערבבים את השמן יחד עם עשבי התיבול והשום ומברישים את תפוחי האדמה.
5 מניחים מעל תפוחי האדמה את הצלעות (השתדלו להניח את הצלעות בשקעים כך שגם תפוחי האדמה יחשפו לחום) ומברישים גם אותם בשמן המתובל ומפזרים מעל מלח ופלפל שחור
6 מכניסים לתנור שחומם מראש על תכנית גריל (אם התנור שלכם עם מעלות – תכניסו על 200) ואופים עד הזהבה (כ20-25 דקות) – יכול להיות שייקח קצת יותר. תלוי בתנור
7 אפשר לפתוח את התנור באמצע ולהפוך את הצלעות על מנת שיקבלו הזהבה מכל צד
8 מגישים לצד הצ'ימצ'ורי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות