קדירת טלה של אבי ביטון

קדירה חורפית וחגיגית של בשר טלה ברוטב פטריות ויין אדום מתוך התוכנית “ארוחת שבת”.

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים ל – 8 – 6 מנות:
0.5 כוס שמן זית
1.5 ק”ג בשר טלה (שוק / כתף)
15 בצלצלי שאלוט קלופים
250 גרם פטריות טריות מסוגים שונים
10 בצלים ירוקים קצוצים
1 בקבוק יין אדום יבש
1 פלפל אנגלי טחון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
קדירת טלה של אבי ביטון
קדירת טלה של אבי ביטון

אופן הכנה

אופן הכנה
1 חותכים את הבשר לקוביות.
2 מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מטגנים את קוביות הבשר בכמה מחזורים עד שישחימו ומעבירים לצלחת.
3 מוסיפים לסיר את בצלצלי השאלוט ומטגנים כ-5 דקות עד שיזהיבו.
4 מוסיפים את כל סוגי הפטריות ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
5 מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את הבצל הירוק במלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי ומטגנים 5 דקות נוספות.
6 מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
7 מכסים ומבשלים על אש נמוכה 4 – 3 שעות עד שהרוטב סמיך.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: