צלעות טלה על דלעת ערמונים ובטטה סגולה אביב משה

מתכון לקרה של צלעות טלה על דלעת ערמונים ובטטה סגולה. מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבשר:
נתח שלם של צלעות טלה (קרה שלם)
שמן זית
מלח
פלפל שחור
ענפי רוזמרין
ענפי טימין
הירקות:
3 דלעת ערמונים
3 בטטה סגולה
וינגרט פלפלים:
2 פלפל שיפקה
2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
1 בצל סגול
1/2 צרור כוסברה
עירית
פטרוזיליה
לימון
שמן זית
חופן זיתי טאסוס
אופן הכנה
1 מסדרים את קרה הצלעות על תבנית אפייה מרופדת, בוזקים שמן זית, מלח, פלפל גרוס, טימין ורוזמרין ומכניסים לתנור חם (250 מעלות)
2 אחרי 15 דקות מורידים חום ל 200 ומכניסים לעוד 15 דקות את הצלעות
3 חותכים את הירקות מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומפזרים על הירקות שמן זית, מלח ופלפל
4 קוצצים פלפל שיפקה, חותכים לקוביות קטנות פלפלים אדומים קלופים קלויים, קוצצים בצל סגול כוסברה, עירית ופטרוזילה. מתבלים במלח, לימון, שמן זית וזיתי טאסוס קצוצים. מערבבים הכל.
5 מועכים לפירה את הבטטה
6 על צלחת מניחים מהפירה, פרוסות דלעת ערמונים, מעל את שדרת הצלעות ומעל את ויניגרט הפלפלים
קרה של צלעות טלה על דלעת ערמונים ובטטה סגולה
צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות