תבשיל צוואר טלה של אביב משה

מתכון לתבשיל צוואר טלה וירקות שורש. מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
4 שעות
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 קג' צוואר טלה פרוס עם עצם
3 גזרים
2 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 ראשי שומר
1 כרישה
שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 ראש שום
3 עלי מרווה
1 חב' בצלי שאלוט
1 כף פפריקה
1/2 כפית כמון
2-3 כוסות מים רותחים
פסטה להגשה
אופן הכנה
1 מתבלים את הטלה במלח ופלפל, מקמחים ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב ויפה
2 מוציאים את הבשר ושמים בצד. באותו סיר מוסיפים עוד שמן זית, מוסיפים גזר חתוך לקוביות גדולות ובהדרגה את יתר הירקות (למעט השום, השאלוט והמרווה).
3 מאדים-מטגנים את הירקות 5-7 דקות ומערבבים מידי פעם
4 מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים מים רותחים עד 3 ס"מ מעל הבשר, מוסיפים את ראשי השום השלמים ועלי המרווה, ומביאים לרתיחה.
5 מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומניחים לבישול איטי של 4 שעות
6 אחרי 3 שעות בודקים שהבשר רך ומוסיפים את השאלוט, מבשלים עוד רבע שעה.
7 מעבירים את הסיר לתנור אפייה בחום של 200 מעלות לעשרים דקות נוספות.
8 בינתיים מבשלים פסטה חונקי כמרים לפי הוראות יצרן
9 על צלחת הגשה מניחים פסטה ומעליה תבשיל צוואר טלה
צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות