כתף טלה שלמה וירקות אביב משה
מתכון לכתף טלה שלמה וירקות. מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת
זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
4 שעות
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כתף טלה שלמה עם העצם (לא יותר ממשקל 2 קג')
למרינדה:
1/2 כוס שמן זית
4 כפות חרדל דיז'ון
1 כף גדושה חרדל צהוב
2 כפות דבש/סילאן
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת שום
מצע ירקות:
2 ראשי שום חצויים ל-2
4 בצלים לבנים פרוסים לפלחים
2 בצלים סגולים פרוסים לפלחים
2 גזרים קלופים חתוכים
4 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות גדולות
20 עגבניות שרי מגוונות
2 ענפי רוזמרין
2 ענפי טימין
שמן זית
מלח פלפל
1 כוס מים רותחים
אופן הכנה
1 לערבב את חומרי המרינדה היטב ולמרוח את כתף הטלה היטב.
2 לפזר טימין ורוזמרין מעל ולהכניס ללא כיסוי לתנור אפייה ל-230 מעלות תוכנית טורבו לחצי שעה.
3 אחרי חצי שעה להוציא את הנתח מהתנור להוסיף את הירקות להוסיף כוס מים, לעטוף את התבנית בנייר אפייה ורדיד אלומיניום.
4 להחזיר חזרה לתנור ולהוריד את החום ל-170 מעלות כ3-3 וחצי שעות
בישול במטבח
כל הכלים רק בשרי או גם מבשלים חלב
כל הכלים רק בשרי או גם מבשלים חלב
יוסף ישעיהו says: