שוק טלה בקדירת פירות וירקות

מתכון לבשר שוק טלה איכותי וחגיגי בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים

המרכיבים:

1 שוק טלה במשקל 2-2.5 ק”ג

10 סלקים קטנים ללא הקליפה

10 בצלי שאלוט קלופים

1 חבילת ענבים ירוקים

1 חבילת ענבים שחורים

1 צרור טימין

200 מ״ל רכז רימונים

2 ליטר ציר עוף / מים

2 כפות דבש

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1/4 כוס שמן זית

שוק טלה ברכז רימונים. צילום: אפיק גבאי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל – 170 מעלות.
  2.  מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מביאים לרתיחה רכז רימונים, ציר עוף/מים ודבש.
  3. צולים את הבשר: מברישים את שוק הטלה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים בתבנית אפייה גדולה.
  4. מוסיפים טימין, בצלי שאלוט, סלקים וענבים בשני צבעים (עם הגבעולים).
  5. יוצקים את הרוטב לתבנית.
  6. צולים כשעה וחצי עד להזהבה.
  7. מגבירים את החום ל-190 מעלות וצולים חצי שעה נוספת.

*המתכון באדיבות רשת “טיב טעם”

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות