קוסקוס ומרק של אודליה סוויסה

מתכון מושלם לקוסקוס ומרק של אודליה סוויסה. קל להכנה, עשיר בתבלינים, טעים, חורפי וכיפי. מתכון מושלם לארוחת השבת ולא רק.

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למרק
3 כפות שמן
5 תפוחי אדמה
4 בצלים
2 בטטה
2 קישואים גדולים
4 גזרים
חצי כרוב לבן
סלרי
1 ליטר מים רותחים
בשר גרונות
כרבע דלעת
גרגירי חומוס מושרים לילה קודם (או מקופסת שימורים)
תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, אבקת מרק עוף, תבלין גריל עוף, פלפל שחור, תבלין פרגיות
לקוסקוס
2 קילו סולת
4\3 כוס מים פושרים מהברז
שמן
כף וחצי מלח
אופן הכנה
מרק
1 בסיר גבוה ורחב , מטגנים בשמן את הבצל
2 חותכים את הבצלים לפרוסות ושמים לטיגון בסיר
3 לוקחים את הגרונות ומוסיפים לסיר עם הבצל
4 חותכים את התפוחי אדמה לקוביות ומכניסים לסיר
5 חותכים את הגזרים לעיגולים ומוסיפים לסיר
6 חותכים את הבטטות לחצאים ומוסיפים לסיר.
7 חותכים את הקישואים לפרוסות ומוסיפים לסיר. לאחר מכן מוסיפים גם את הכרוב הלבן.
8 את הדלעת חותכים לחתיכות גדולות ומוסיפים לסיר
9 מוסיפים את גרגירי החומוס המושרים לסיר
10 קוצצים את הסלרי ומוסיפים גם כן לסיר.
11 שופכים את המים הרותחים לסיר. כחצי סיר. ומכסים את הסיר כדי שהירקות יתחילו להתבשל מהאדים.
12 מעבירים את הסיר לאש נמוכה לבישול איטי.
13 מוסיפים מפזרים לממעלה את כל התבלינים למרק
14 מפזרים למעלה עוד סיבוב של שמן ושופכים מים רותחים עד סוף הסיר שיכסה את כל הסיר.
15 מכסים את הסיר במכסה ונותנים לו להתבשל בישול ארוך.
לקוסקוס
1 שופכים את הקילו סולת לקערת נירוסטה גדולה
2 שופכים כל פעם קצת מהמים בכוס אל תוך הקערה ומערבבים עם המיקסר
3 מוסיפים את השמן ועם היד מתחילים לערבב
4 שופכים את קערת הקוסקוס אל תוך סיר הקוסקוס המיוחד
5 חוזרים על אותו דבר עם הקילו השני של הסולת בקערה השניה.
6 שמים את סיר הקוסקוס על הגז להתבשל.
7 אחרי שהקוסקוס מוכן שופכים אותו לקערה ומערבבים
8 מוסיפים את המלח ומערבבים
9 שופכים רבע כוס שמן ומוסיפים מים מהברז עד לסוף הכוס ושופכים לתוך הקערה עם הכוסכוס.
10 חוזרים על אותה פעולה שוב פעם. זאת אומרת הוספנו 2 כוסות של שמן ומים ביחד. ומערבבים
11 שוטפים את היד עם מים קרים ופותחים את הקוסקוס (לשים אותו)
12 שופכים את קעקרת הקוסקוס בחזרה אל תוך סיר הקוסקוס.
13 מבשלים את הקוסקוס לעוד חצי שעה עד שהוא מוכן.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות