טליאטלה קוגל של לאון אלקלעי
ורסיה מתוקה נוספת לקיגל של יהדות איטליה שמוכיחה עד כמה השאריות של אתמול יכולות להיות טעימות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים לתבנית בקוטר 28 ס”מ:
250 גרם טליאטלה
3 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון
80 גרם סוכר
125 גרם שקדים
125 גרם צימוקים
2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
0.5 כפית קנמון טחון
גלידה להגשה
אופן הכנה
1 מדליקים תנור על חום של 175 מעלות
2 מבשלים פסטה עד לדרגת אל דנטה
3 בזמן שהפסטה מתבשלת מקציפים את החלבונים
4 בקערה עמוקה טורפים את החלמונים והסוכר
5 מוסיפים לקערה העמוקה את האטריות, השקדים, הצימוקים, תפוחי העץ והקינמון ומערבבים
6 מקפלים פנימה את החלבונים
7 מעבירים לתבנית ואופים עד להזהבה, כ – 40 דקות
8 מוציאים ומצננים כ – 5 דקות
9 מגישים חם עם כדור גלידת וניל
