מתכון לקובה סינייה במילוי בשר של נוף עתמאנה

מתכון לקובה סינייה במילוי בשר, מנה יפהפיה של קובה אפוי בתנור עם בורגול ושבבי שקדים, מנה עיקרית מושלמת לכל ארוחה

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 כוסות בורגול דק
2 וחצי כוסות מים רותחים
כפית כמון
כפית פפריקה
כפית מיורן או אורגנו
כף מלח
חצי כפית שבבי צ'ילי
1 בצל גדול
3 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
למלית:
2 בצלים קצוצים
1 קילו בשר טחון
רבע כוס שמן זית
מלח פלפל שחור
כפית בהרט
חצי כוס חצאי שקדים
מעט שמן לשימון התבנית
אופן הכנה
1 מתחילים בהשריית הבורגול במים הרותחים, מכסים את הקערה ומניחים בצד.
2 עוברים להכנת המלית, שמים את השמן והבצל במחבת ומטגנים עד שהבצל מתרכך מוסיפים פנימה את הבשר ומטגנים עד שמוכן מתבלים במלח פלפל שחור ובהרט מניחים בצד להתקרר.
3 מעבירים את הבורגול יחד עם כל שאר המרכיבים של הבצק וטוחנים במעבד המזון עם להב הפלדה.
4 מעבירים לקערה ומוסיפים תוך לישה עוד חצי כוס מי ברז לקבלת בצק רך אך לא דביק.
5 מחלקים את הבצק ל2, משמנים תבנית אפיה עגולה במעט שמן זית ומשטחים מחצית מהבצק שמים מעל את הבשר.
6 בידיים רטובות לוקחים חתיכות מיתרת הבצק ומועכים אותן בכף היד לקבלת פיתה קטנה ומסדרים אותן מעל לבשר בחפיפה.
7 שוב מרטיבים את הידיים ומשטחים את פני הבצק. חורצים את פני הקובה למנות ומקשטים בשקדים.
8 מפזרים מעט שמן זית מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהקובה מזהיבה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות