קציצות בולאט של שמחה גואטה

שמחה גואטה מכניסה אתכם למטבח המשפחתי והאישי שלה. הפעם שמחה מכינה קציצות עוף ובשר מטוגנות ברוטב אדום

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

5-6 תפוא גדולים ומאורכים
חצי קילו בשר טחון
חצי קילו עוף טחון
2-3 ביצים
פרורי לחם
2-3 פרוסות לחם לבן מושרות במים
צרור כוסברה
1-2 בצל לבן גדול
תבלינים: כורכום, פלפל מלח
לבלילה של הבולאט/תפוא:
קמח
2 ביצים טרופות מתובלות בפפריקה ומלח
רוטב ירוק לימוני:
3 בצל לבן חתוך לרצועות
4 שומר/בישבש חתוך לרצועות
4 עלי מנגולד
כוסברה
לימון
פלפל, מלח, כורכום
רוטב אדום:
1 קופסא רסק 100% עגבניות
1 לימון
קופסא עגבניות חתוכות דק
1 ראש שום
6-7 שיני שום קצוצות
פלפל חריף
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, לימון, שמן.
אופן הכנה
הקציצות:
1 פורסים את תפוחי האדמה דק דק ומניחים על קרש עבודה 2 פרוסות תפוחי אדמה אחת על השניה.
2 לתוך מעבד מזון מכניסים בצל וכוסברה וטוחנים
3 לתוך מעבד מזון מכניסים בצל וכוסברה וטוחנים
4 לוקחים מתערובת הבשר ומכדררים לקציצה בין 2 פרוסות התפו״א
5 לאחר מכן טובלים בקמח ואז בביצה מתובלת ומטגנים בשמן חם מוציאים ומניחים בצד.
הרוטב האדום:
1 בסיר שמים שמן ומוסיפים רסק 100% עגבניות, שום, פלפל חריף ומתבלים פלפל מלח כמון ושום. ומבשלים לכמה דקות בודדות
לרוטב הלימוני:
1 במחבת שמים שמן בצל בישבש עלי מנגולד ותבלינים מקפיצים הכל יחד ומוסיפים לימון.
מרכיבים את המנה:
1 מצלחתים כף יפה מהרוטב הלימוני מניחים מעל בולאט ומפזרים מעל מהרוטב האדום
קציצות בולאט
אל תקראו לו מפרום! צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות