מרק חרירה צמחוני – מתכון של ג'קי אזולאי
מתכון מחמם ומנחם למרק חרירה צמחוני עם אטריות , עדשים, חומוס ועוד שלל ירקות וקטניות – עוד מתכון מנצח של ג'קי אזולאי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים קצוצים
1 כף כורכום
חצי כף כמון
חצי כף שטוחה פלפל שחור טחון
1 כף מלח
1.5 כוס עדשים חומות/ירוקות (מושרות ולא מבושלות)
800 גרם גרגירי חומוס מבושלים
1 צרור כוסברה קצוץ גס
1.5 ליטר מים
3 1.5 חבילת אטריות דקות
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה
2 לימונים טריים
אופן הכנה
מרק
1 באמצעות מעבד מזון קוצצים את הבצל ובסיר גבוה, מטגנים בשמן את הבצלים עד להזהבה.
2 מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת התבלינים ופותחים אותם בשמן, תוך כדי ערבוב, 2-3 דקות.
3 .מוסיפים כמון-מוסיפים את הקטניות (עדשים וחומוס) ואת הירוקים (פטרוזיליה וכוסברה) ומערבבים.
4 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה-בינונית במשך חצי שעה.
5 בסיום הבישול, מוסיפים את האטריות למרק ומבשלים במשך 5 ד’ נוספות.
6 מגישים עם את המרק עם שפריץ לימון סחוט טרי.